DE VERBOUWING

All on board!!!

All on board!!!

Goh daar komt hij dan, de aftrap, mijn eerste artikel. Waar te beginnen? Of beter gezegd, hoe ga ik lijnen aanbrengen in alle gedachtes die door mijn hoofd spoken?! Terwijl ik dit schrijf, besluit ik dat dit ene artikel nog even mag druipen van het geluk, dat soort geluk dat je het van de daken wil schreeuwen (of er gewoon een jaar lang een column aan gaat wijden, tja iedereen zijn eigen manier nietwaar?!).

Nu is het voor mijn gevoel nog heel erg leuk en spannend want daar staan we dan, aan het begin van onze toekomst. En hoe deze eruit gaat zien, kunnen we vanaf nu bepalen. Ik hoop wel dat iedereen begrijpt dat het niet de keuze van de vrouw is om haar mooiste dag van haar leven te combineren met de stressvolle periode van een verbouwing/verhuizing (lees: twee zeer belangrijke momenten in je leven). Ten huwelijk gevraagd worden, plannen…een roze wolk noemt men dat. Nou ik heb meer het gevoel dat ik in mijn roze Intercity door de belangrijkste stadia van mijn leven dender. Daarbij passeer ik de haltes ‘’Keuzestress,’’ ‘’Tijdsgebrek,’’ ‘’Slaapgebrek’’ en uiteindelijk het eindpunt ‘’No social life’’ met uiteraard alle gevolgen van dien. En zo rees bij mij de vraag: Hoe combineer je de tijd met vrienden tegelijkertijd met je date met je hamer?

En zo ontstond het idee om op de allereerste dag onze vrienden en familie uit te nodigen. Elk bewapend met hun eigen hamer om hiermee ieder voor zich symbolisch het eerste gat te slaan en dus het tijdperk ‘’verbouwing’’ in te luiden. Dat deze taak uiterst serieus werd opgevat, had ik uiteraard nooit voorzien. Zo sloegen de dames ook echt één prachtig gat (zie je de nadruk op één?) terwijl de heren bij het vasthouden van de hamer een instant oergevoel kregen waarbij het stadium ‘’me Tarzan you Jane’’ om de hoek kwam kijken en vervolgens compleet los gingen op die ene muur (of hij inderdaad om ging, laat ik even in het midden). Al met al kan ik met recht zeggen dat dit dus een ontzettend leuke en geanimeerde middag was maar bovenal op deze manier zeer productief! De hulp die hierna binnen bleef stromen, hield echter niet op en terwijl ik dit typ zijn wij al zo veel verder dan we ooit hadden verwacht. Ik prijs mij echt gelukkig met zoveel lieve mensen om mij heen die stuk voor stuk ontzettend met ons begaan zijn. (Voor als jullie het nog niet door hadden, dit is dus dat druipende geluksmomentje).

Deze manier van betrekken, raad ik echt iedereen aan want uiteindelijk ben je met z’n tweeën een koppel maar met je vrienden en familie een compleet team. En als het goed is, verdient dit team toch de beste investering in je toekomst nietwaar?

Nathalie Samson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.