ACHTER DE SCHERMEN

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

We zaten achter een dampende kop koffie op de faculteit van onze studie Bouwkunde en bespraken onze dagelijkse dingen. Daarbij kwam ter sprake dat we zo heerlijk op één lijn kunnen zitten als het op smaak aankomt. We zijn het heel vaak met elkaar eens, vinden dezelfde dingen mooi en worden super enthousiast van interieur. Misschien ook wel omdat dit niet vaak wordt behandeld op onze studie. Dit maakte ons nieuwsgierig. Omgevingspsychologie is voor ons ook een vrij onbekend terrein. Architectuur weten we alles van; daar zijn we dagelijks mee bezig. We gaan nu allebei richting onze master, dus vonden we het tijd om iets voor onszelf te beginnen. En waarom zouden we dit niet samen doen?

We zijn niet alleen elkaars grootste fan, maar ook grootste criticus

We kennen elkaar sinds het eerste jaar van de Universiteit. Het is altijd spannend om in een nieuwe omgeving te komen waar je niemand kent. Het voelde dan ook erg goed dat we al snel een vast groepje meiden hadden waarbij we ons op ons gemak voelden. Urenlange discussies en brainstormsessies gaan ons voorbij op de studie. We zijn echter ook vaak genoeg bij elkaar thuis te vinden voor het avondeten of een meidenavond om over alles behalve bouwkunde te praten. Onze studie kan behoorlijk stressvol zijn en staat bekend om de nachten die men doorhaalt. Steun bij elkaar is dan heel fijn, en vooral die kritische mening die je soms nodig hebt. Voor een peptalk hoeven we ook niet ver te kijken, als vriendinnen sta je altijd voor elkaar klaar.

Het beginnen met dromen begon in de zomervakantie van 2014; dan is het rustig en is er tijd voor andere dingen. We hadden het er op een gegeven moment zo vaak over, dat we besloten hebben de sprong te wagen om een site te starten! Als we echter een site zouden beginnen – perfectionisten die we zijn – dan moest het wel gelijk professioneel. Hierdoor hebben we heel wat uurtjes achter de laptop gezeten en gebrainstormd over alles. Het uiterlijk van de site, hoe we de artikelen zouden schrijven en vooral: waarover?

Voor ons was het duidelijk dat we het vooral over de levensstijl van mensen wilden hebben en hoe het karakter van een persoon eigenlijk meer bepaalt dan dat men denkt. Dit betekende dat we naast de artikelen over leuke winkels, plekjes, producten en nieuwe trends ook graag bij mensen binnen wilden kijken.

Bij het binnenkijken bij mensen hadden we één duidelijke regel: het gaat om de bewoners zelf. Hierbij bedoelen wij dat we vooral niet de boel netjes gaan zetten of op onze manier alles herinrichten. Dat we niet op een bijna klinische manier alles stylen en daarna fotograferen. We willen het karakter van de bewoner neerzetten en juist die persoonlijke spulletjes en soms chaotische rommel op de foto zetten. Dat is immers het leven. Iedereen is hip en stylisch op zijn eigen manier en dat willen wij gaan vastleggen.

Van je passie een dagelijkse bezigheid maken, is een uitdaging. Je hoopt iedereen te kunnen overtuigen van de wonderen die jij ergens in ziet. Gelukkig staan we er met zijn tweeën in. We gaan samen het avontuur aan.


DE OPRICHTERS

Een paar korte vragen om ons te leren kennen!

Fotopien4          FotoprofielAlex1

PIEN KUIJPERS

Verjaardag: 9 maart, 1993
Lengte: 
175 cm
Favoriete boek: 
Linda magazine, Pride and Prejudice van Jane Austen en een ‘informatief’ boek met veel plaatjes
Snack obsessie: 
Vaak rijstwafels met pindakaas als midnight snack. Een patatje mayo gaat er ook altijd in!
Guilty pleasure: 
Keihard meezingen met oude soul, disco en 80’s classics
Droom vakantie:
Ik heb niet specifiek één plek waar ik naartoe zou willen gaan. Het liefst zou ik alle grote wereldsteden gezien willen hebben
Favoriete plek in huis: 
Op de bank naar een tv-programma kijken die je zonder veel aandacht en moeite kunt volgen
Gelukkig moment: 
Na een lange en drukke dag in een fris en schoon opgemaakt bed duiken

ALEXANDRA BERGSMA

Verjaardag: 7 januari, 1993
Lengte: 172 cm 
Favoriete boek: Allerzielen van Deborah Harkness
Snack obsessie: Voor chocolade kan je me wakker maken, maar mijn favoriet is toch wel ‘Tony’s Chocolonely’
Guilty pleasure: Lekker in bed kruipen met mijn laptop en series kijken tot een illegaal laat tijdstip
Droom vakantie: Mijn vakantie naar Thailand was favoriet, en Zuid-Afrika was ook geweldig! Ik zou graag nog een keer naar Japan willen
Favoriete plek in huis: Op de bank met een warm dekentje, kop thee en goed boek. Maar een warme douche na een lange dag is ook erg fijn
Gelukkig moment: Thuiskomen na een lange dag in een schoon en opgeruimd huis dat lekker ruikt

 


DE GASTSCHRIJVERS

Samen vormen we het sterkste team!

FotoNathalie

NATHALIE SAMSONNo Comments

Leave a Reply