BINNENKIJKEN

Binnenkijken | Michel & Nathalie

Plattegrond Nathalie & MichelSamen een eerste huis bewonen is vaak erg spannend. De vraag is niet alleen of dit helemaal goed zal bevallen, maar ook of smaken met elkaar overeen komen. We mogen dit keer binnenkijken bij Michel en Nathalie. Mr. & Mrs. to be laten hun eerste huisje samen zien waar ze nu een jaar wonen. Het blijkt dat ze op veel vlakken een zelfde smaak hebben, wat voor een prachtig interieur zorgt! De frisheid straalt er van af, en dat op een oppervlak van 55 m2. “55 vierkante meter vol met liefde”, zeggen ze beiden lachend in koor.

Profielfoto

Voor Nathalie en Michel ging het inrichten van hun tijdelijk paradijsje gemakkelijker dan ze hadden verwacht. Hun smaak komt erg overeen. Nathalie had al een paar grotere items in het bezit en Michel bracht spullen mee van zijn oude kamer. Het combineren van deze items was soms nog een uitdaging, maar zeker niet eentje die te veel bleek te zijn.

“We zijn samen een goede combinatie qua interieur”, zegt Michel.

Nathalie is soms nog meer van de details, maar dat wijst zij lachend toe aan het vrouw versus man fenomeen. “Het was belangrijk dat we in een wat kleinere ruimte toch een open en licht gevoel wilden creëren. De grotere stukken hadden we al, dus hebben we besloten de rest rustig qua kleur te houden. Daarbij is het een huurhuisje, wat er voor zorgt dat je wat minder snel een kleur op de muur aanbrengt”. Toekomstplannen zijn er dan ook zeker. Ze zijn op zoek naar een eigen startershuis waardoor ze meer vrijheid zullen hebben in keuzes. “Een prachtig witte gietvloer, met een subtiele kleur op de muur en koperen details. We zien het al helemaal voor ons”, zegt Nathalie blij.

IMG_0959IMG_0960IMG_0987

Wanneer je de gang binnenkomt valt gelijk al op dat dit een stel met smaak is. Een geweldige lockerkast met de perfecte afmetingen staat hier als pronkstuk. “Het was zo een mazzel! De afmetingen waren perfect. Als puzzelstukjes viel het in elkaar”, vertelt Nathalie. Ze had een visie voor de gang en marktplaats wist deze te beantwoorden. “Dit soort mazzeltjes kom je maar zelden tegen”. Bovenop de lockerkast hebben ze een prachtige gebroken blauwe pot van Seasons gezet en een print met emotionele waarde. “Deze heb ik van mijn oude baas bij lijstmakerij Bazen uit Brielle gekregen. Ik ben er samen met een ander kunstwerk erg blij mee”. Het is iets wat je niet zo snel terugvindt in een interieur en daarom past het zo goed.

IMG_0956IMG_0957

De badkamer aan het einde van de gang is één en al rust. Minimalisme met een prachtig leuk beeldje in de vorm van een vogel die ze bij HK living hebben aangeschaft vormt een geweldig contrast met de stoere mand van Xenos ernaast. “Heerlijk om tot rust te komen. We zijn sowieso niet van de vele frutsels, dat is in het hele huis te zien. De badkamer is een plek van sereniteit. En Michel zijn favoriete plek”, grapt Nathalie.

IMG_0938IMG_0931IMG_0942IMG_0943IMG_0947

De slaapkamer was de grootste uitdaging voor Michel en Nathalie om spullen van een vorig interieur toch met elkaar te laten matchen. “Mijn oude kamer had als thema ‘zwart en wit’. Hierdoor hadden we mijn bed en het zwarte kastje – die van veerman wonen uit volendam komt – die van zeer goede kwaliteit waren en we graag wilden meenemen. Dit is echter niet een kleur die we als basis hebben in de rest van het huis”, vertelt Michel.

“Gelukkig heeft hij een vriendin die er dan gewoon een hele grote pot op zet en er het beste van maakt”, zegt Nathalie.

Ondanks dat het volgens Nathalie en Michel het zwarte schaap van de interieurmeubelen is, hebben ze hem zeer goed weten te combineren met de rest. Het zwarte bed en de lijst met een persoonlijke foto die er naast hangt, zorgt voor een soepele overgang van kleuren. Kussens die elk seizoen blijken te veranderen zorgen voor een warm karakter. En dan hebben we het nog niet gehad over de twee geweldige nachtkastjes en het voetenbankje!

“De twee nachtkastjes zijn gemaakt van grote bloempotten van Loods5 met een prachtige schaal van Nano interieur eroverheen”.

Hoe geweldig! In combinatie met de nachtlampen van Loods5 erop is het een plaatje dat zo uit een tijdschrift lijkt te komen. Het voetenbankje van Het Kabinet vormt met deze nachtkastjes het perfecte koppel. Een bankje waar ze lang naar op zoek waren en vonden in dit minimalistisch rustiek exemplaar. “Persoonlijkheid in interieur is belangrijk, het weerspiegelt jezelf”, zegt Nathalie. “We hebben de vreemde gewoonte dat alles op zijn plekje is gevallen. Misschien zegt dat wel genoeg”, voegt Michel toe.

IMG_0972IMG_0976IMG_0986IMG_0973IMG_0978

Het eerste wat opvalt wanneer je binnenstapt in de woonkamer is de hoogte van de ruimte. Samen met de witte muren geeft het een groots gevoel. Het grote schilderij dat met zijn kleuren opvalt is als eye-catcher aan de muur gehangen. Deze heeft veel emotionele waarde voor Nathalie, gezien deze een geschenk is van haar oude baas van Bazen uit Brielle. Will Willems is één van haar favoriete kunstenaars. Een prent van hem in de woonkamer was een wilde droom. Om deze vervolgens op te kunnen hangen was een geluksmoment om te onthouden. “Ik zal hem altijd dankbaar blijven”.

De Ikea lamp was het eerste wat te binnen schoot als optie bij het aanzien van het hoge plafond. Deze geeft ’s avonds een prachtig licht- en schaduw spel op de muren waardoor de hoogte wordt gevuld’.

“Een hoge ruimte kan erg lastig zijn, het zorgt voor grote witte vlakken. We zoeken nog steeds naar iets voor boven de televisie”, geeft Nathalie toe.

De bank hebben ze samen aangeschaft bij Het Kabinet. “Het was erg lastig”, vertelt Michel, “ons verschil in lengte maakt het lastiger de perfecte bank te vinden. Hij had iets groter gemogen, maar hij was erg mooi en ik zit er toch graag in! Misschien kunnen we in de toekomst een ‘his en her chair’ doen”, zegt Michel lachend, “dan neem ik een grootse fauteuil en zij de BKF chair van Jorge Ferrari-Hardoy”.

De bank staat op een groot koeienvel van Loods5. Deze past mooi bij het hout en de metalen details wat voor een huiselijke sfeer zorgt. Het krukje met zachte bekleding van de huishoudbeurs maakt deze look af.

“Het bijzettafeltje van VTwonen blijft een favoriet. VTwonen heeft sowieso een stijl waar wij erg van kunnen genieten”

De sokkels die achter de bank zijn geplaatst zijn zelf gemaakt. Er was nog enige discussie over de kleur, maar samen met de potten staat dit geweldig. De kleuren komen terug in de betoverende kast van Restyle XL die er naast staat. “Mijn favoriete meubelstuk in huis”, zegt Nathalie, “je wordt hem niet zat. Hij blijft mooi”. Zij zit het liefst aan de tafel met een warme kop thee, zodat ze kan genieten van hele plaatje.

IMG_0968IMG_0980IMG_0962IMG_0961IMG_0963

De tafel van Loods5 was een meubelstuk dat is meegenomen van een voorgaand interieur. Deze draagt een prachtige vaas met bloemen. “Het heerlijke aan bloemen is dat het je huis karakter geeft. Je kan zelf de kleur kiezen en ze daardoor aanpassen op je humeur. Het is een stukje leven”. De grote witte keramieken pot die er naast staat is van nano interieur en de blauwe robuuste schaal komt van sas bloemen uit Edam.

“Hoe geweldig mooi zijn de stoelen?! Ik ga er elke keer met plezier in zitten. Ze komen van Loods5. Het liefste had ik er nog twee meegenomen”

Het is wel duidelijk dat dit stel weet waar ze het over hebben als het op interieur aankomt. Met een paar vertrouwde winkels waar ze graag komen geven ze hun kleine huisje een groots en licht karakter. Kwaliteit boven kwantiteit is duidelijk te zien in het hele appartement. Zo ook twee opvallende kunstwerken. Zacht verlicht versiert een kunstwerk een normaal moeilijk op te vullen hoek.

“Mijn vader – Henri Wieferink – heeft dat kunstwerk voor ons gemaakt. We zijn er nog steeds erg trots op. Het geeft zo veel meer persoonlijkheid aan je huis. Ook het kunstwerk in de keuken is van mijn vader. Mijn moeder vond het erg jammer om hem te zien gaan, maar die heeft gelukkig nog genoeg kunstwerken ervoor in de plaats gekregen. We zijn er zo blij mee. Het is een stukje familie in je huis” zegt Michel

Wij vonden het erg leuk om te zien hoe dit jonge stel hun appartement aankleed en liefdevol bewoont. We wensen ze veel succes met het vinden van hun droompaleisje in de toekomst!


Copyright Alexandra Bergsma, 2014

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.