BINNENKIJKEN

Binnenkijken | Vivienne & Julius

We kijken dit keer binnen bij Vivienne en Julius; een muzikaal en creatief stel. Met het huis hebben ze erg veel mazzel gehad. Toen ze bij de makelaar binnenstapten, was het huis net een kwartier binnen. De ligging is ideaal; midden in het centrum. Pas 7 maanden zijn ze de trotse bewoners van dit mooie pand. Ondanks deze korte periode kun je er niet aan afzien dat het net bewoond is. Direct bij binnenkomst valt op dat veel aandacht aan de afwerking en de detaillering is besteed.

IMG_1331

Nadat je op de begane grond de hal binnen bent gelopen en je jas hebt opgehangen kun je met een mooie witte trap naar boven naar de eerste verdieping waar de keuken en woonkamer zich bevinden.Voor zowel Vivienne als Julius is de woonkamer de favoriete plek in huis. Het enige wat ze hier nog graag aan zouden willen toevoegen is kunst. Een kunstwerk waar je de penseelstreken nog kan zien, moet boven de bank komen. Vivienne ziet het al helemaal voor zich: beetje pasteltinten en niet te zoetsappig.

We houden van contrasten; donker versus licht en zacht versus hard

Dat is iets wat je in dit huis goed terugziet. Stoer, robuust en toch een vlaag van vrouwelijkheid. Maar niks is zoetsappig te noemen. Julius is wat gewaagder in zijn smaak. Hij kiest sneller voor wat kleur en weet Vivienne over de streep te trekken.

Als ik Vivienne haar gang had laten gaan in het interieur, was alles wit geweest. Ik trek haar soms over de grens, bijvoorbeeld met het tv-meubel. Het leek me erg gaaf om kisten toe te passen en uiteindelijk vond Vivienne dit ook, zegt Julius lachend

Op deze manier mengen de twee smaken van het stel goed. Ze zitten snel op één lijn, maar kunnen elkaar soms ook overtuigen van iets. De kisten van Van Dijk&Co zijn nu de favoriete meubelstukken van beiden. Vivienne is de snelle koper en Julius kijkt nog liever even verder. Hierdoor wordt de balans in huis versterkt. Alle keuzes maken ze samen.

IMG_1334IMG_1343IMG_1336IMG_1355

De inspiratie voor het interieur wordt het meest vergaard op pinterest en in woonbladen. De reizen die ze maken zorgen daarentegen ook voor veel nieuwe accessoires en ideeën. In Brussel waar ze niet lang geleden met zijn tweetjes naartoe zijn geweest hebben ze het prachtige houten masker gekocht. Hier hebben ze in een loft van een architect overnacht en kwamen vol met nieuwe inspiratie terug.

Het was echt geweldig mooi. Het leek wel uit een tijdschrift te komen

De kleine accessoires in huis veranderen geregeld. Met het seizoen komen er nieuwe kriebels en daardoor nieuwe accessoires. De persoonlijke accessoires zorgen voor een uniek uiterlijk. Het is niet iets wat je snel ziet en maakt het daardoor bijzonder. Het warme en sterke karakter van het stel kun je aflezen aan het interieur.

Het kan zomaar zijn dat ik opeens een lampenkap helemaal zat ben en deze besluit te vervangen voor een andere variant. Het houdt je lekker bezig en scherp, zegt Vivienne blij.

Rozen – de favoriete bloem van Vivienne – vullen de vazen mooi en sieren soms ook de tafel. Wanneer op tafel geen rozen staan, zijn het wel schalen vol kaarsen. Het moet echter niet te frutselig worden, daar houden ze niet van. De balans is belangrijk. De compositie van de verschillende elementen is ‘spot on’ volgens ons. De lijnen gaan mooi in elkaar over en ondanks de rust wordt het niet saai.

We zijn het erg eens met de Scandinavische stijl. Strak, simpel en niet veel kleur maar het voelt toch warm aan.

Op dit moment is het grote balkon nog leeg van meubilair. Ze zien deze ruimte als een verlengstuk van de woonkamer, dus zijn nog druk bezig met meubels uitzoeken. Ze kijken niet uit op de grote weg die voor het huis ligt, maar hebben als uitzicht de binnentuin. Dit zorgt voor veel rust, licht en harmonie in de woonkamer.

IMG_1346IMG_1345IMG_1341IMG_1357

De eetkamerstoelen van Teleukhout.nl zijn niet alleen onze favoriet, maar ook van het stel zelf. Het idee om één grijze stoel te nemen kwam van Julius. Iets wat nu helemaal hip is in de interieurwereld. De robuuste eettafel van leenbakker die tegen de muur aan staat, verschuift zo nu en dan van plek.

Wanneer wij vrienden over de vloer hebben is het erg makkelijk om deze gewoon in het midden van de woonkamer te zetten. Heerlijk flexibel en praktisch!

Het buddha beeldje in de vensterbank is het zoveelste aandenken die ze graag verzamelen. Deze komt van de Pasar Malam in Den Haag waar Vivienne ook heeft opgetreden. Haar creatief vermogen is niet alleen terug te zien in het interieur, maar ook in haar zangkunsten. Ze is zangeres van meerdere bandjes en wil in de toekomst graag van muziek haar beroep maken. Hieronder een filmpje van haar site: www.viviennepreemen.nl

 

IMG_1227

De keuken is adembenemend. De afwerking en detaillering zijn allemaal perfect. De handvatten van de kastjes zijn netjes ingewerkt en heerlijk industrieel. De contrasten waar Vivienne en Julius zo van houden zijn hier in perfecte balans terug te zien. Een geliefd merk, Loods5, is hier ook terug te vinden in de mooie pot. Het servies komt van een ander geliefd merk, Dille en Kamille. Dit is een winkel waar ze maar al te graag komen.

Het rolbare tafeltje dat ook in de ruime keuken is geplaatst, is niet alleen praktisch maar zorgt ook voor een mooi visueel aspect. De mooie blauw uitgeslagen jar komt uit het buitenland en heeft Julius meegenomen. Een erg leuke manier om de spullen die je in het dagelijks leven gebruikt niet alleen in het zicht te zetten, maar hier gelijk een tijdschrift waardig plaatje van te maken.

IMG_1221IMG_1226IMG_1228

Een verdieping hoger brengt ons naar een lange gang met een daklicht. Deze zorgt voor prachtige natuurlijke verlichting en benadrukt de witte hoge ruimte. De grijze grof gebreide manden en de industriële lampen geven deze witte en zachte gang een stoer randje. Aan het einde van de lange gang zit de badkamer, die boven het toilet zit op de verdieping eronder.

Kenmerkend voor de badkamer en het toilet is het contrast tussen donker en licht dat een leidende draad is in dit huis. De donkere tegels van de vloer zijn doorgetrokken in het verlengde van de muur. Dit maakt de ruimte een stukje groter en – een normaal vergeten ruimte – interessant.

IMG_1273
IMG_1240IMG_1238IMG_1249

De werkruimte die boven de keuken is gepositioneerd, laat zien hoe creatief het koppel is. Julius is werkzaam in de grafische sector. Muziekinstrumenten, camera’s en een uitgebreide collectie aan apparatuur maakt het werken makkelijker. Zelfs in deze kleinere ruimte weten ze het voor elkaar te krijgen een compositie te maken met de accessoires. Deze kamer wordt tevens gebruikt als logeerkamer.

Het is zo handig om een extra kamer te hebben wanneer mensen blijven logeren. Het houdt de woonkamer vrij en geeft iets meer het gevoel van luxe.

De kasten zijn allemaal ingebouwd, waardoor er kostbare ruimte overblijft. Geen grote lompe kasten die de kamer vullen. Weer een prachtige afwerking in dit zorgvuldige ingerichte huis.

IMG_1262IMG_1269

De slaapkamer straalt veel rust uit. De landelijke kleuren en stijl mengt mooi met het industriële randje van de rest van het huis. Er zijn hier meer houtdetails te vinden, zoals onder andere het krukje, het bankje en de kandelaars. De slaapkamer was voor ons een ruimte die al als ‘af’ overkwam. Een grote favoriet in het huis. Vivienne en Julius zouden graag nog een sta spiegel willen toevoegen en de nu gemiste nachtkastjes.

Ik hou heel erg van bepaalde stoffen zoals linnen. Ook andere mooie materialen en structuren spreken mij erg aan. Het maakt alles een stuk interessanter om naar te kijken, vertelt Vivienne

In het geval van de slaapkamer vinden wij de foto’s erg voor zichzelf spreken. De harmonie is duidelijk en de accessoires zijn allemaal perfect in balans. Zowel Scandinavisch, industrieel, als landelijk en een eigen personal touch komen allemaal terug in het interieur. Zoals Julius heel mooi weet te verwoorden:

Ik vind onze stijl lastig om met woorden te omschrijven. Maar het gevoel als ik het huis binnenkom zegt: THUIS

IMG_1285IMG_1303IMG_1294IMG_1291IMG_1287

Een jong stel dat nog maar 7 korte maandjes samenwoont,  heeft het voor elkaar gekregen een harmonieus en warm thuis te creëren. Het interieur maakt duidelijk dat ze elkaar kunnen uitdagen en goed kunnen aanvullen. Wij vonden het heel leuk om hier binnen te mogen kijken en geïnspireerd te worden door dit prachtige huis!


Copyright Alexandra Bergsma, 2015

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.