DIY

DIY | 15 x Interieur met cement

Beton is een erg aantrekkelijk materiaal. De ruwe werkelijkheid van materialen is een veelgebruikt aspect in het interieur van deze tijd. Na een periode waar machine en industrie voornamelijk de producten van het dagelijks leven bepaalde, is er een tegenreactie te merken waar ambacht steeds belangrijker wordt. Men wilt weten waar iets vandaan komt en hoe dit gemaakt is. Het verstoppen van de constructie en onbewerkte materialen gebeurt hierdoor niet veel meer. Het gaat zelfs zo ver dat het creëren van een bakstenen muur binnenhuis of bijvoorbeeld een natuurstenen muur hoog in de top van de designwereld staat. Beton is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk, je kunt er zelfs meubels en woonaccessoires mee maken.

Doordat je zelf kan beslissen hoeveel beton je in je kamer wilt, is het ook makkelijk hierop een DIY te selecteren. Daarbij is een zak cement goedkoop en hoef je alleen wat water toe te voegen. Let dus wel op dat je niet een zak koopt waar je het zand nog aan moet toevoegen. Het enige wat dan nog nodig is, is een mal. Er zijn zoveel mogelijkheden dat we hieronder een paar geweldige voorbeelden laten zien!1. ONDERZETTERS

Heel simpel, maar o zo leuk! Op A daily something wordt er uitgelegd hoe deze onderzetters gemaakt zijn. Je kunt hier zelf beslissen welke vorm je ze geeft, door alleen een ander gevormde mal te kiezen. Denk hierbij aan oud servies of een bakje uit de kringloopwinkel. Wil je nog wat extra’s toevoegen, dan kan dit met verf!


2. PENHOUDER

Super strak! Met deze pennenhouder zet je je mooiste potloden in een nog mooier daglicht. De Zuid-Koreaanse blogger HOBBY:DESIGN maakt deze pennenhouder op een iets lastigere manier. Wanneer je als mal weer een bakje kiest, is het een kwestie van – schuimen – staafjes hierin steken en het cement laten opdrogen (reken hier zeker 20 uur voor). Het oppervlak kun je vervolgens met schuurpapier mooi glad krijgen en vervelende hoekjes mee wegvegen!

3. KRUKJE

Wat een geweldige kruk! Te doen voor niet meer dan 10 euro. Op de site van HomeMade Modern kun je precies zien hoe ze deze kruk stap voor stap maken. Of kijk het filmpje hierboven! Dit is een krukje wat wij zeker gaan onthouden. Voor het toekomstige huisje is dit zeker een leuke DIY! Het oppervlak van het krukje is daarbij beïnvloedbaar door een grotere of kleinere bak te nemen. Super handig als je dit krukje als bijzettafeltje zou willen gebruiken.

4. LAMPENKAP

Voor dit project van Esmeraldas heb je net iets ander soort cement nodig, namelijk mortel. Deze kun je ook gewoon bij de gamma halen en is niet duur. In een oude bak mengen met water tot het een wat dunnere pasta wordt. Esmeralda heeft een kunststoffen lampenkap bij de IKEA gekocht en deze vervolgens ingesmeerd met mortel. Hierbij heeft ze dit laag voor laag gedaan om alles bedekt te krijgen en een mooi oppervlak te creëren.. Aan te raden is om de lagen tussendoor te laten drogen, dus niet te veel mortel tegelijk aan te maken. Strijk het mooi glad met bijvoorbeeld een kwast. Het is iets meer priegelwerk dan cement in een mal gieten, maar zeker de moeite waard!


5. HUISJES VOOR DECORATIE

We zijn ze echt overal tegengekomen. Huisjes! Ze komen in elk formaat voorbij en van elk soort materiaal. De betonnen huisjes worden heel vaak als bijvoorbeeld boekensteun gebruikt of als decoratie in huis, maar zien wij ook wel als een originele deurstop. Daarom dat het handig is dat Ynas-design precies uitlegt hoe je deze huisjes met strakke lijnen kunt maken. De grootte van de huisjes kun je zelf bepalen! Een DIY projectje wat wij in de toekomst ook gaan doen.

 

6. DIAMANT

Een andere variant voor de woondecoratie is de vrouw haar beste vriend. De diamant! Op de site van de Leite Design wordt stap voor stap – compleet met template om te printen – verteld hoe je deze geweldige diamant voor in huis kan maken. De donkere kleur van het cement ligt aan de soort die je koopt. Het cement kan dan wit opdrogen of grijs.

7. GROTE PLANTENBAK

Weer een super project van homemade modern. Dit keer voor in de tuin als plantenbak of een industriële bak om je drank in koud te houden. Het ziet er heel moeilijk uit en heeft ook wel wat meer spullen nodig dat het gemiddeld project. Maar is zeker nog te doen voor niet meer dan 20 euro! In onderstaand filmpje al even een snelle blik hoe je deze geweldige cementen bak met kraantje maakt!

8. GEOMETRISCHE PLANTENBAKJE EN DECORATIE

A beautiful mess neemt een mal voor een geometrische vorm en maakt hier een schattig plantenbakje van. Hierdoor is het zowel een woonaccessoires die nieuwsgierige blikken trekt, als een praktisch voorwerp. Met nagellak of met verf is dit ornament te beschilderen voor een egaal uiterlijk.

9. SIERADEN SCHAALTJE

Land of Nams houdt niet al te veel van perfecte vlakken en gaat de uitdaging aan met dit schaaltje. Met behulp van een oud bord weet ze dat voor elkaar te krijgen! Ze weet een prachtig sieradenschaaltje te maken waar het oneffen oppervlak juist de aantrekkelijke factor is. Ook nog eens toe te passen in verschillende kleuren naar smaak om te matchen met het interieur.

10. CEMENTEN MAGNEETJES

Deze magneetjes van at home in love wilt iedereen hebben! Heerlijk makkelijk, want het enige wat er gebruikt wordt is een ijsblokjeshouder. Giet deze vol met cement in plaats van water en leg er wat magneetjes in om te eindigen met deze geweldige sterren. Met deze DIY in je achterhoofd let je voortaan iets beter op welke vormen er allemaal te verkrijgen zijn voor ijsblokjes en welke je dus kan omtoveren naar magneetjes. Je koelkast wordt gelijk een stuk aantrekkelijker!


11. CEMENTEN LAMP VAN PLASTIC FLESSEN

Deze lampen van homemade modern (geweldige site om in de gaten te houden) zijn zo gaaf dat je niet zou zeggen dat een simpele plastic fles hier de oorzaak van is. Lampen die het uiterlijk van een duur designmerk hebben zijn altijd welkom in huis, helemaal voor deze prijs. In het filmpje en op de site wordt al snel duidelijk dat het helemaal niet moeilijk is! En door het combineren van verschillend cement (wit opdrogend en grijs opdrogend) zijn er ook nog geweldig uitziende kleurschakeringen mogelijk! Wij zijn helemaal verliefd op deze DIY.


12. CEMENTEN LETTERS

Letters is ook iets wat je vaak ziet. Bij de Xenos kun je ze van karton kopen. Gelukkig, want deze blijken erg handig te zijn als je je eigen originele wending aan wilt geven en cementen letters in huis wilt als decoratie of boekensteun. EilenTein legt met mooie foto’s uit hoe je deze letters snel gemaakt hebt door deze handige mal. Aan de slag maar!


13. KAASPLANKJE OF PRESENTATIE PLANKJE

Buzzfeed heeft een leuk artikel geschreven over kaasplankjes. Vijf manier om met verschillend materiaal een bord te maken. Ook beton wordt hier toegepast en daar zijn wij helemaal gek van. Helaas is beton niet een materiaal waar je een snijplank van zou kunnen maken omdat je snel krassen erin snijdt en het loslatend stof vooral niet in je eten wilt hebben. Maar als presentatieplankje of kaasplankje zou deze zeker niet misstaan.


14. TAFELTJE OF STOEL

Deze stoel of klein tafeltje van better homes and gardens lijkt zeer zwaar. Robuust en bijna onbreekbaar zou hij geweldig in de tuin staan. Nu blijkt het gelukkig dat hij hol is wanneer je de stappen op de site bekijkt en zou hij dus ook binnenhuis kunnen! Geweldig voor een minimalistisch interieur of bij de scandinavische interieur trend. Voor een upgrade is het een heerlijk idee van better homes and gardens om de top met goud of witte verfspray te kleuren.

15. VIERKANTEN PLANTENBAKJES MET VERSIERSEL

Als laatste nog deze schattige plantenbakjes die je kan beschilderen. Door simpelweg twee pakken melk van verschillend formaat te gebruiken. Leg wat gewicht in het binnenste pak zodat deze niet omhoog gedrukt wordt door het cement en voila! Door de basis wit te maken kun je vervolgens met schildertape strakke lijnen trekken. Kleur binnen de lijnen in en je hebt je eigen versierde plantenbak. Perfect voor leuke cactussen!

Welke is jouw favoriet?


Credits: weekdaycarnival // trendhunter // Etsy //

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Yna
  04/05/2015 at 19:44

  And there is so much more…. 🙂
  Do you know the book “Oh, Boton!”
  Cheers, Yna

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.