DIY INSPIRATIE

Duurzaam interieur

Op bouwkunde worden we klaar gestoomd voor een toekomst waarin duurzaamheid centraal staat en de leidende factor is in alles wat we doen. Waarom? Omdat we een toekomst tegemoet gaan – de komende 19 jaar zelfs – waar de olie op raakt en we geen gas meer zullen hebben. 2034, dat is het jaar dat alles anders moet zijn, we hebben geen keuze. Een angstig vooruitzicht en eentje waar nog te weinig mensen zich van bewust zijn. Alles wat je om je heen ziet is gemaakt met olie. Alles. Dus een toekomst creëren waar niets meer met olie wordt gemaakt – simpelweg omdat het er niet meer is – is spannend en onzeker. In dit artikel gaan we kijken hoe het ook kan. Een leuke verzameling van wat kleine dingen om mee te beginnen!

 Groei je eigen (kleine) producten. Het hoeft niet gelijk grootschalig of een hele moestuin vol. Gebruik potjes die je nog hebt staan of maak de blikken schoon waar je eten in koopt. Op die manier krijg je niet alleen meer groen in huis en een schonere lucht, je bespaart ook kosten met het kopen van eten en je kunt spullen hergebruiken!


Gebruik wol als basis materiaal. Als je de keuze hebt tussen polyester en wol, ga dan voor wol. Dit is een stuk eco-vriendelijker en het verlaagt de stookkosten. Leg een wollen tapijt neer en je huis houdt al veel beter de warmte vast. Je kunt zelf deze leuke chunky wollen dekens breien, met je armen! Dit filmpje van WoolAndTheGang legt uit in het Engels hoe het moet.TIP! Rij eens langs de wijnhandel en koop daar voor heel weinig mooie wijnkisten waar de wijn in aangeleverd wordt. Vintage en hergebruik!


Duurzaamheid en ‘sustainability’ zijn vaak woorden die met een gerezen wenkbrauw worden aangehoord. Dat is iets voor suffe- en geiten-wollen-sokken types. Niemand heeft immers tijd om een eigen moestuin te onderhouden of de inspiratie om klimaatsystemen op te hangen. Gelukkig zijn er nog zoveel andere manieren om eco-vriendelijk te zijn. Alleen al door dingen niet zomaar weg te gooien, maar te hergebruiken maak je al een verschil.


TIP! Gooi NOOIT hout weg. Je kunt er altijd wel wat mee. Van homedecor tot nieuwe meubels, met hout is alles mogelijk. Zelfs vloerplanken kun je een nieuw leven inblazen, zoals ook Ariele Alasko dat doet.

Met kleine dingen beginnen smaakt heel vaak naar meer wanneer de vruchten die zich er vanaf werpen zoveel beter zijn dan verwacht. Breidt uit en wordt steeds duurzamer. Laten we dit een grote trend maken – er is zoveel moois mogelijk! – in plaats van de onverdiende geiten-wollen-sokken identiteit die het nu heeft.


Is jouw bedrijf eco-vriendelijk, of weet jij een leuke winkel die eco-vriendelijk is? Laat in de reactie een link achter!


Credits: HouseandHome // SusieFrazier // Eighteen25 // MaikoNagao // KnittingNoodles // LebensLustiger // aPairandaSpareDIY // BHG // Homedit // SamBeeDesigns // HomeviaLaura // ArieleAlasko // AllIsPretty

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Marijke
    17/02/2016 at 20:33

    Wat een super artikel. Veel inspiratie opgedaan!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.