Een vloer…de grondslag voor ieder huis

Een vloer…de grondslag voor ieder huis

En communicatie is dus de grondslag voor ieder thuis ;). Doe hier je voordeel mee. Ik moet zeggen, nu zo’n twee weken voor de bruiloft begint bij mij ondertussen de stress wel wat toe te slaan. En daar waar mijn aanstaande tot zijn kruin in de verbouwing zit, verdrink ik ondertussen in de kanten lintjes, waxinelichtjes en cadeautasjes.
Ik ben dan ook erg blij met het feit dat ik dit keer over het kiezen van onze vloer kan schrijven. Iets wat heerlijk soepel ging in vergelijking met de andere fases. De stress van al dat plannen heeft namelijk totaal geen effect op onze interieursmaak, we weten precies wat we zoeken.

“Licht, ruimtelijk, warm maar toch ook stoer. Het liefste met een gehavend uiterlijk”

Dat lijkt in eerste instantie een gemakkelijke opdracht en dat is het in principe ook, als je de beurs eens flink open zet tenminste. Na vele uren achter die computer te hebben gezeten, was ik het zat. Ik wilde zien, voelen en ervaren! Achter dat computerscherm zag ik door de spreuken “Prijzenslag!”, “De goedkoopste uit de regio!” en “Extra voordeel laatste dag!” door de bomen het bos niet meer en kreeg ik bijna migraine van al die knipperende cartoonwolkjes. Het was het gewoon allemaal net niet. Op het moment dat ik wilde settelen voor less (het was een mooie vloer maar hij miste een touch of Nathalie) had ik nog één belangrijke troef in handen, mijn Linkedin profiel. Het is simpel, mijn opgebouwde netwerk bestaat grotendeels uit mensen uit de interieurbranche. Ik plaats mijn moodboard met vraag en wacht “geduldig” af. And this is where the magic begins…

Marcel Notenbomer van DVC vloeren reageerde met veel enthousiasme op mijn oproep en was zelfs zo vrij om direct een proefstaal te laten maken en deze naar mij op te sturen, geheel kosteloos uiteraard. Van daaruit konden we het idee finetunen tot we het perfecte resultaat hadden bereikt. Buiten het feit dat dit natuurlijk fantastisch klonk, hoorde ik onze gespaarde centen al rinkelen. Na een openhartig gesprek over budget, budget en budget was hij nog steeds bereid ons verder te helpen en was ik inmiddels zodanig getriggerd dat ik die proefstaal wel eens wilde zien.
Na het ontvangen hiervan besloten we op de uitnodiging in te gaan en stapten we in de auto voor een roadtrip richting Friesland. Je wilt iets speciaals? Dan moet je er ook iets voor over hebben nietwaar? Nou en speciaal, dat was het! Want buiten onze verwachtingen om, stonden we daar ineens midden in de fabriek voor een uitgebreide rondleiding en uitleg over het gehele proces van plank naar ambachtelijke vloerdelen. Zoals eigenaar Marcel Notenbomer zegt:

“Geen plank is hetzelfde, geen vloer eender. Dit natuurlijke gegeven zorgt voor een niet te imiteren en zeker niet te evenaren uitstraling.
Wat product en werkwijze betreft, hebben we een bewuste keuze voor het ambacht gemaakt. Houten vloeren moeten weer een handwerkproduct worden, in plaats van een massaproduct. Dat is voor mij niet zomaar een idee, dat is een missie!”

En daar stonden we dan, voor de grotere unieke proefplanken die speciaal voor ons waren gemaakt en op elk vlak aan onze wensen voldeed. Sterker nog, het was boven verwachting dat er handmatig butsen in de mes en groef waren gemaakt om zo het gehavende uiterlijk te benadrukken. Ja dat lees je goed, handmatig! En zoals iedereen ondertussen wel weet, bestrijkt onze bovenverdieping best een aardig oppervlak. Ze zullen aardig wat spierpijn hebben na het vervaardigen van onze unieke eikenparketvloer.
De eiken structuur met zijn scheuren en knoesten komen prachtig tot uiting door de kalk finish die hier overheen zit. Het is licht, het hout geeft warmte maar het is toch enorm stoer door de scheuren, knoesten en gebutste mes en groef. De planken zijn imposant door zijn 22 cm breedte en een lengte tot wel 250 cm. En die prijs? Die kan niemand evenaren. Wij kunnen het iedereen aanraden!

Zo en dan nu weer over tot de orde van de dag. Waar was ik….iets met lintjes?

Nathalie Samson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.