INSPIRATIE

Goed voornemen OPRUIMEN! | Werkruimte

Opruimen en organiseren. We hebben al eerder besproken hoe geestverruimend dit kan zijn. Een feitje geleerd uit de opvoeding of uit de vele magazines. En nu met het nieuwe jaar is het weer tijd voor goede voornemens. Meer sporten, meer discipline, gezonder eten.. alle “slechte” gewoontes krijgen een grote schop onder de kont. Deze goede voornemens vragen naar veel discipline, wat weer vraagt om ruimte om te kunnen nadenken en dit na te leven. Wij willen je graag helpen! Hoe makkelijker het wordt om op de ruimen en hoe aantrekkelijker, hoe makkelijker het vol te houden is.

Laten we deze serie beginnen met:
De werkruimte!

Allereerst is het belangrijk dat je goed kijkt naar de ruimte die je hebt. Het bureau waar je aan werkt wil je zo veel mogelijk vrij houden, zodat je ongestoord aan je werk kan zitten. Boeken, pennen, je laptop, papier en andere handige items die je gebruikt bij je werk wil je een standaard plek geven. Op deze manier is het makkelijk om het op te ruimen en blijft het overzichtelijk.

Leuke potjes, mason jars of papieren bakjes met een opdrukje maken je bureau overzichtelijk zonder saai te worden. Je spullen zijn hierdoor binnen handbereik en het opruimen wordt een stuk leuker. Wil je alle spullen bij elkaar hebben, gebruik dan een mooi dienblad. Zo krijg je al snel een blogger-waardig bureau! Zelfs een kleine voor bij je toetsenbord maakt het leven al een stuk makkelijker!


Een grote kast waar je al je spullen kwijt kan is erg handig. Door manden, dozen en bakjes te gebruiken creëer je een rustige kast. In de dozen kun je de troep-ogende spullen verstoppen en maak je je werkplaats aantrekkelijker. Ook is het makkelijker spullen terug te vinden en ruim je het sneller op! Met de trend van kleur en prints zorgt het ook voor een beetje pit in de werkkamer. Wil je de kleuren neutraal houden, denk dan aan een paar leuke ornamenten die je in de kast kan plaatsen om het visueel aantrekkelijk te maken.

deskdrawer

Lades zijn ook een belangrijk onderdeel. Het verstopt de troep op een makkelijke manier. Dit maakt het opruimen van de lades zelf echter een grote uitdaging. Ladeverdelers en bakjes zijn hier de oplossing. Deze zijn zowel in een neutrale toon te vinden, als met een grappig design. Zelf maken kan ook heel goed! Met een beetje creativiteit en tijd zit het zo in elkaar.

Is er geen ruimte voor kasten? Gebruik de verticale ruimte! Hang mooie planken of bakken op en gebruik deze voor de organisatie. Door aantrekkelijke ornamenten op de planken te plaatsen worden deze als een accessoires voor de kamer.

Zo blijkt dat dozen, manden, bakjes en potten een goede manier zijn om je werkplek te organiseren. Door te bepalen voor welk kleurenschema je gaat ben je al een heel eind. Het is dan nog een kwestie van alles een eigen plekje geven. Succes!


Credits: TheEveryGirl // Becauseitsawesome // Brit.co // meohmymama //

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.