Groen in huis

Nog even en we gaan weer richting de herfst. De bladeren aan de bomen beginnen al van kleur te veranderen en de meeste planten en bloemen in de tuin hebben hun beste tijd gehad. Ondanks dat vele met moeite afscheid van de zomer kunnen nemen, heeft het najaar ook zo zijn charme; het is namelijk een hele kleurrijke periode. Niet voor niets heeft Albert Camus ooit gezegd: ”Autumn is a second spring when every leaf is a flower.”

”Autumn is a second spring when every leaf is a flower.” – Albert Camus

Door ook in het najaar bloemen en planten in huis te halen, maak je het seizoen ook binnen gezellig en levendig. Een bloemist bij mij in de buurt vertelde dat onder andere Dahlia’s, de Crocosmia en de Bolchrysanten typische najaarsbloemen zijn. Natuurlijk hoef je niet voor deze najaarsbloemen te kiezen.  Zo is orchidee Phalaenopisis een van de populairste planten van dit moment. Een kamerplant als de Catathea, Ficus Lyrata, Graslelie, Yucca of Phipsalis, doet het ook altijd goed.

Dahlia
De Dahlia

Het zijn vooral de bloemen en planten die een groot aandeel leveren aan de sfeer maar vaak genoeg doet de vaas daar niet veel aan onder en is de vaas een echte eye-catcher. Een (oude) fles of ander glaswerk die als vaas wordt gebruikt, zie je nog steeds erg veel. Pepe Heykoop heeft hier leuk op ingespeeld door een Paper Vase Cover te ontwerpen die je over de fles heen kunt schuiven. Zo maak je in een handomdraai van elke simpele fles een originele vaas.

IMG_0167Paper Vase Cover, Pepe Heykoop, gezien bij interieur winkel Musthaves

De Paper Vase Cover is dan weliswaar geen echte vaas van papier, toch zie ik veel Plant/Flower Bags om me heen;  zakken van papier of textiel dat als vaas of bloempot worden gebruikt. Een van mijn favorieten zijn de Plant Bags en de Plant Sack van Patrick Nadeau.

Plant Bag Patrick NadeauPlant Sack by Patrick Nadeau

De canvas Plant Bags van Marie Michielssen voor Serax Maison D’Etre en de Paper Bags van Uashmama zijn ook mooie voorbeelden. Uiteraard zijn de zakken ook voor andere doeleinden te gebruiken.

Serax-Flower-pots-can-transform-any-garden-or-interior-10

Serax-Flower-pots-can-transform-any-garden-or-interior-6-1024x682

Serax-Flower-pots-can-transform-any-garden-or-interior-3-682x1024Canvas Plant Bags, Marie Michielssen voor Serax Maison D’Etre

Uashmama

Uashmama-paperbag-XXL-bruinPaper Bags, Uashmama

En pssst; mocht je niet zulke groene vingers hebben dan zijn er tegenwoordig heel wat nep bloemen en planten te koop die op het eerste gezicht soms niet van de echte zijn te onderscheiden.


Credits: Bloglovin // Pien Kuijpers // Alexandra Bergsma, Delft // Patrick Nadeau // Homeworlddesign // Homevialaura // Lentstyle

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.