“Ik zeg toch maar nee tegen Beton Ciré”

“Ik zeg toch maar nee tegen Beton Ciré”

Na de hindernis van het verlichtingsplan te hebben overwonnen, stuit ik per direct al op het volgende probleem. Huiskamers, geen probleem, woonkeuken, kom maar op! Slaapkamer, are you kidding me? Badkamer…..stilte. Ja je leest het goed. Ik heb mijn zwakste interieurschakel gevonden. Nog nooit had ik gedacht dat ik iets compleet uit de weg wilde gaan maar een badkamer kan mij gewoon niet bekoren. Laat ik het zo zeggen, ik heb gewoon niets met tegels. En zoals iedereen wel weet is dit juist een essentieel onderdeel van een badkamer. Mat, glanzend, met een werkje, het is aan mij gewoon niet besteed. Maar na avondenlang speuren op internet en Pinterest kwamen we tot de volgende conclusie: Hoezee voor Beton Ciré!

Beton Ciré is een zeer sterke en watervaste ‘cementstuc’ en bijzonder geschikt voor badkamers, keukens, vloeren, meubelen en objecten en in vele kleuren te verkrijgen. Beton Ciré doet zowel industrieel als zeer warm aan en is door de afwerking zeer gemakkelijk te reinigen. Ideaal voor de leek op tegelgebied!

Ja dit industriële plaatje zagen wij compleet zitten. Kortom, ik sliep weer lekker en maakte mij geen enkele zorgen meer. Die badkamer zat wel snor! Toen de dag des oordeels was aangebroken, was er voor ons dan ook geen enkel vuiltje aan de lucht. Deze middag werd een makkie, sterker nog, we zouden na een uurtje weer buiten staan. We hoefden immers alleen voor een vloertegel te kijken! Zelfverzekerd en met mijn Pinterest moodboard in mijn kielzog stapten we naar binnen waar we gelijk spijkers met koppen wilden slaan door de eerste specialist aan zijn jasje te trekken. Trots dat we waren (en nog steeds zijn) op onze stijl, lieten wij hem ons moodboard zien. En terwijl we zaten te wachten op zijn ohhhh’s en ahhhhh’s kregen wij enkel een hmmmmm. Hij begon wel complimenteus met de vraag of ik in de wereld van interieur zat maar dat deed mij die bedenkelijke ‘’hmmmmm’’ niet vergeten. Beton Ciré omschreef hij als een interieurhype die razend populair is geworden en er ook waanzinnig uitziet in de bladen. In real life had hij echter ondervonden dat er meestal binnen 2 jaar scheurvorming plaats gaat vinden. Iets waar je uiteraard totaal niet op zit te wachten! Toen we vertelden dat we een houten huis hadden gekocht, was de keuze voor hem blijkbaar al gemaakt.

‘’Dus’’ zei hij bedenkelijk, ‘’wat is plan B?’’ Plan B?? Ik had totaal niet aan een plan B gedacht, puur omdat ik plan A al moeilijk genoeg vond! Ik raakte een beetje in paniek want hij stuurde mij terug naar de showroom met tegels. Tegels zeg ik je! Blijkbaar was de paniek op mijn gezicht te lezen want de verkoper stelde mij al snel gerust met een verhaal over een splinternieuwe tegel die zelfs wel wat weg had van beton. Nou geloof mij, die tegel moest van zeer goede huizen komen! Maar toen hij de tegel fris en splinternieuw uit de verpakking haalde, waren wij op slag verkocht.

We kozen voor deze langwerpige, matte tegel die inderdaad veel van pleisterwerk of beton weg had. De lichte, gebroken witte kleur maakte het fris en dus perfect voor de badkamer die aan de noordzijde (de donkere kant) van het huis ligt. Voor de inloopdouche kozen wij een tegel als echte tegenhanger van de industriële look. Deze langwerpige witte tegel van VTWonen heeft een mozaïek reliëf die prachtig schittert waardoor je je bij iedere douchebeurt in een luxueuze spa wendt. En tot slot kozen we voor de vloer een stoere, betonnen tegel van 60×60 in het grijs/taupe (wederom om die warmte te behouden aan de noordzijde). In het spoelgedeelte komen twee mat witte kommen, kranen uit de muur (jaja!!!) geplaatst op een meubel van Beton Ciré. Het geheel wordt afgemaakt met twee ronde, koperen spiegels waarvan de vorm zorgt voor speelsheid, de kleur voor warmte en het uiterlijk voor een industriële en stoere touch.

Ik wil hier ook nog graag even een kanttekening bij maken. Uiteraard hebben wij dit niet direct besteld en onze ogen zeker nog even de kost gegeven in andere speciaalzaken. Overal waar wij kwamen, werd onze keuze als zeer ongebruikelijk gezien. Ze doelden hiermee op de chique glanstegel ten opzichte van de stoere betontegel. Dat contrast tussen die twee totaal verschillende werelden konden ze maar niet als één concept zien. Ik heb daardoor flink aan mijzelf getwijfeld maar hield desalniettemin voet bij stuk. Zelfs nu de tegelzetter begonnen is en na vroeg of hetgeen dat op zijn blaadje stond wel de bedoeling was (hij zei letterlijk dat het vast een fout was omdat het hem nogal raar leek), probeer ik toch te blijven geloven in dat beeld wat ik voor ogen heb. Zo lees ik zelf mijn artikel “Jij bent uniek, laten jouw keuzes dat dan ook zijn” nog maar eens goed door (fijn zulke wijze woorden bedoelt voor anderen, maar in dit geval voornamelijk voor mijzelf!). Weet je wat? Ik lees hem gewoon nog een keertje…

plan voor de badkamer

Nathalie Samson

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Keshia
  24/04/2015 at 20:31

  Hihi helemaal jij! Ben super benieuwd❤️

 • Reply
  Nicci
  08/02/2017 at 09:57

  Wat een interessant artikel! Wij hebben vorig jaar in onze badkamer beton cire op de muren laten aanbrengen door Bruizt (www.bruizt.nl; overigens hele goede service :)). En wij hebben helemaal geen last van scheurvorming. Dus de verkoper heeft je misschien gewoon bang gemaakt…? Het bevalt ons juist heel goed. Het beton cire is goed schoon te houden (wel zo handig in de badkamer), en oogt nog net zo mooi als toen het werd aangebracht.

 • Reply
  erna
  01/04/2017 at 23:55

  hier ook hele badkamer inclusief de douchebak, douchwanden, wasplateaus van beton cire…geen voegen, geen kit en intensief gebruikt door een 4 tal smeerpoetsen en 2 volwassenen die de wandjes wel even drogen na een douchebeurt.
  Geen scheurvorming, geen problemen en vooral weinig poetsen….1 keer per week effe soppen met groene zeep…nu 4 jaar probleemloos in gebruik en bijzonder blij mee! Nooit meer glaswanden of blinkende tegels hier….

  Zorg voor een goede ervaren verwerker en ga niet voor goedkoop. Het gaat niet om de decoratie maar om het goed voorbereiden van de ondergrond en de kwaliteit van de toplaag.

  • Reply
   EC
   07/04/2017 at 12:53

   @Erna – wie was uw stucadoor?

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.