DIY INSPIRATIE

IKEA Hacks

IKEA is één van die plekken waar men óf heel graag komt óf het liefst zo snel mogelijk doorheen loopt. Dit neemt echter niet weg dat ieder hier wat kan vinden voor meestal een erg leuk prijsje. Door zijn goede design en uitgebreid assortiment is er bijna bij ieder thuis wel iets te vinden van IKEA. Het wordt dan echter wel heel lastig nog origineel te blijven, of in ieder geval een eigen ‘touch’ te geven aan je interieur. Gelukkig staat heel internet vol met geweldig mooie en creatieve ideeën om deze meubelstukken om te toveren naar eigen smaak en originele eye-catchers te creëren!

Entry_Table

Hoe super is deze transformatie! Van een doodgewoon meubel naar deze prachtige sidetable. Thesweetbeastblog legt precies stap voor stap uit hoe zij dit originele idee heeft uitgevoerd. Het heerlijke is dat je je eigen kleur kan kiezen en of je één of twee planken wilt behouden onder het hoofdblad. Op deze manier krijg je inspiratie van een ander, maar geef je het alsnog iets van jezelf.

1bd505abfb680e8e4a914b51970f8e8c

Een iets simpelere hack voor voornamelijk kasten en ladekasten van de IKEA. Handvatten zijn vaak erg bepalend voor de ‘look en feel’ van een meubelstuk. Deze kun je vervangen naar eigen smaak, waardoor het meubelstuk alweer wat meer bij het eigen interieur past. Voor de ladekasten is daarbij de hack van sugarandcloth erg leuk. Door een  ruw stuk leer als lus te bevestigen geeft dit een luxe uitstraling én wordt het een stukje makkelijker de lades open te krijgen.

7341285078_042e697363_c

Het verven van IKEA meubels is door het gladde oppervlak vaak wat lastiger. Vaak brengt dit wat schuren met zich mee om het oppervlak wat beter voor te bereiden voor de verf. Als je echter ziet wat voor een geweldig effect het kan hebben, is het zeker de moeite waard. De IKEA in Sweden heeft deze dresser dan ook laten antwoorden op de ombre trend. Door simpelweg een verfkleurkaartje te pakken bij de schilder afdeling, weet je welke kleuren je kan pakken die het beste bij elkaar passen. Je begint bij de lichtste en eindigt met de donkerste. Simpel als dat!

ikea-malm-520x693

Een tweede variant op het kleuren van ladekasten is die van elledecoration. Een wat meer artistieke vorm. Hierbij is het een aanrader om ook de houten lades te laten zien, zodat deze mooi matchen met het tafelblad zelf en de strook die tussendoor zichtbaar is.

aa9723fb99db48b64a10d3a0ab07c8b4

Weer zo een heerlijke kleur! Die pastelkleuren doen het goed bij ons. Wil je echter voor een felle kleur of misschien zelfs goud, dan kan dit ook. Met een acrylspray in elke kleur valt dit meubel om te toveren tot een geweldige bar (erg handig!). Zet er nog een mooie vaas bloemen op of je favoriete drankfles. Deze hack van stylemepretty is wel heel wat werk, dat als waarschuwing van te voren. Je moet er zeker een dag voor uittrekken om dit nieuwe meubelstuk in je huis te kunnen verwelkomen.

bar-cart-ikea-hack-170

Dit kastje kennen we volgens mij allemaal wel! De welbekende expedit die in vele formaten komt. Sugarandcloth maakt er een bar van, met prachtige gouden hendels. Het zou echter ook heel mooi staan als nachtkastje denken wij. Erg snel gedaan en zo mooi! Ook hier zou je een kleur kunnen toevoegen door bijvoorbeeld de binnenkant van de vakjes kleur te geven. Een patroon op alleen het onderste vlak zal de rust bewaren, maar zorgen voor een extra finishing touch.

bureau-peek-it-magazine
bureau-ikea-stuva-1

Er is zo veel in dit plaatje waar we gek op zijn. Wie zegt dat een bureaublad perse op poten moet staan? Twee handige ladekasten fungeren ook goed. Nu zijn dit geen IKEA ladekasten, maar ze hebben wat weg van de ontwerpen van ALEX. Door een eigen houten plank te kopen bij misschien ook de IKEA of de GAMMA en de zijkanten te bestrijken met strijkband – ja, dit bestaat en is een tip! – verstop je de zaagsnede en geef je de houten plank nog een oppepper. Peekitmagazine is de eigenaar van deze prachtige foto’s.

7a53690bae9ef4ab70b50574f3f9bda1

En daar is de tip van de IKEA hackers weer: geen verf, maar spray. Goed dekkend en erg makkelijk. Centsationalgirl maakt het met dit idee wel erg makkelijk om een normaal neutrale kast een enorm frisse look te geven.

dipped800

De dip-dye maar dan op een andere manier! Dat simpele krukje van de IKEA waar iedereen overheen kijkt blijkt een potentieel en rustiek nachtkastje te zijn. Geef hem een donkerder kleurtje met wat beits en een prachtig wit hoedje om een bijna schilderachtig uiterlijk te creëren. Past perfect bij een rustiek en minimalistisch interieur.

ikeahackdiningbanquette

Voor onze smaak een iets te heftige streep, maar zeker een geweldige inspiratie. Leuk voor in de gang – en misschien goed te combineren nog met een kapstok? – of op de kinderkamer of zelfs in de tuin. Deze bank van melodrama is het gevolg van een goed idee met een kast. De EXPEDIT blijkt ook erg goed te werken op zijn kant. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe het zit- en steungedeelte toegevoegd kan worden. Wij zouden voor een iets rustigere print gaan of zachtere kleur, maar ieder zijn eigen smaak.

enhanced-buzz-6156-1410199464-6

Weer zo een geweldig simpel maar zeer effectief idee van sugarandcloth. Er zijn zóveel handige tips hoe je creatief om kan gaan met wat IKEA je geeft, dat het niet in één artikel valt te zetten. Ik raad vooral aan pinterest af te struinen wanneer opzoek naar inspiratie of ideeën en om vooral niet bang te zijn! Met simpele aanpassingen kan al zo veel bereikt worden. Succes!


Credits: Bloglovin // IKEA  //

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.