DE VERBOUWING

‘’Jij bent uniek, laten jouw keuzes dat dan ook zijn!’’

‘’Jij bent uniek, laten jouw keuzes dat dan ook zijn!’’

Zo, ik zit er klaar voor. Heerlijk gesetteld op de bank, beentjes omhoog, lekker Hollands in mijn onesie met een warm kopje thee. We zitten inmiddels alweer twee weken bij mijn schoonouders voor de overbruggingsperiode van de verbouwing van ons droomhuis. Alhoewel, droomhuis, daar waren de meningen nogal over verdeeld. Ken je dat moment dat je nog nooit zo zeker van iets bent geweest in je leven en dat iedereen om je heen de schouders ophaalt en totaal niet begrijpt wat jij er in ziet? En jij gooit echt alle prachtige details en argumenten in de strijd in de hoop dat ze ook maar een beetje die openbaring krijgen, maar helaas. Ben je hier nu jezelf aan het overtuigen of de rest? En wat is nu eigenlijk het belangrijkste?

Waar het merendeel slechts beren op de weg zagen, stonden wij gevoelsmatig al te koken in onze droomkeuken. Het heeft ons meerdere malen zeer goed aan het denken gezet want zagen wij misschien iets belangrijks over het hoofd? 4 Keer hebben we er gekeken. 4 Keer! Maar niet één keer hebben we getwijfeld aan de mogelijkheden die dit huis te bieden had. Zo bevindt het zich in het oude centrum van Edam met prachtig uitzicht over het water. In de zomer varen er bootjes en in de winter is alles verlicht en schaatsen er kinderen. En nee, ik romantiseer dit echt niet, en nee, ik probeer niemand te overtuigen. Dat inderdaad alleen die muren kunnen blijven staan is uiteraard bijzaak. Toch?!

Maar nu het mooiste van dit alles! Dit project opent voor ons alle deuren naar het Walhalla van de styling. Het Mekka van creativiteit ligt letterlijk aan mijn voeten. Maar dat geeft tegelijkertijd ook een behoorlijke druk. Want er wordt van mij als styliste natuurlijk wel het één en ander verwacht. Je wilt natuurlijk wel dat als iedereen uiteindelijk komt kijken, dat je continu hun kaak van de vloer moet schrapen. Maar er is zoveel keuze en ik vind zoveel mooi! Hoe maak ik nou die definitieve keuzes? Laat 1 ding duidelijk zijn, al kan ik nog zoveel willen, het budget bepaalt. En dat dit heel erg lastig gaat worden, weet ik nu al. Wij hebben namelijk exact dezelfde smaak. En geloof mij, dat is in dit geval budgettair gezien een groot nadeel. Wij zien het wel voor ons die mix van rauwe, robuuste en natuurlijke materialen. Maar die droom van die koperen leidingen moeten we misschien toch langs ons heen laten gaan. Goedkoop is het in ieder geval niet en om de grootste kostenposten te drukken zal er veel zelf gedaan moeten worden.  Ik ga jullie inzichten geven in iedere stap en iedere keuze die ook ik als styliste erg moeilijk ga vinden!

Wat ik eigenlijk (met een enorme omweg) probeer uit te leggen is: ga voor jezelf. Wat vind jij? Jouw kijk, jouw intuïtie, dat is het belangrijkste. Weet wel, zoveel mensen zoveel meningen en met iedereen op dezelfde lijn liggen is vrijwel onmogelijk. En bovendien, jij bent toch uniek? Laat jouw keuze dat dan ook zijn. Jouw huis, jouw thuis maar ook jouw interieur staat voor wie jij of voor wie jullie zijn. Dus hoe persoonlijker hoe beter! Laat je niet aan het wankelen brengen en zie de meningen van anderen puur als inspirerende aanvulling. Dat deden wij ook….en kijk nu eens waar we staan, dat kan jij ook!

Nathalie Samson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.