Kaarsen

Het is inmiddels al even oktober. Dat betekent dat de dagen korter worden en het ’s avonds eerder donker is . Tijd om het thuis warm en gezellig te maken! Kaarsen zijn een van de goedkoopste accessoires waarmee je je huis in een handomdraai gezellig maakt en je de wintermaanden lekker warm door komt. In dit artikel zetten we de leukste kaarsen voor je op een rij.

De kaars die we eerder dit jaar al in diverse winkels hebben gespot en vorige week ook op de Woonbeurs is de Tallow Candle van Ontwerpduo. Deze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar.

Tallow Candles van Ontwerpduo

Kaarsen in de vorm van een kandelaar zien we bij diverse merken terug zoals bij het merk Kitchen Trend. Ook Bitossi Home heeft kandelaar kaarsen zoals Kandelaar Frou Frou en Kandelaar Retro.

kandelaar-kaarsen-45-cm-diverse-kleuren Kitchen trend products

110-070-Bitossi-kandelaar-frou-frou

110-026-Bitossi-kandelaar-Retro

Een andere type kaars die we veel zien, zijn de Gradient Candles van Mo Man Tai. Net als de trend dipping bij meubels waar we al eerder over spraken, lijkt het ook bij deze kaarsen alsof ze gedeeltelijk in de verf zijn gedoopt.

Woonguide-kaarsen-mo-man-tai_3

Met kaarsvet ben je heel flexibel waardoor je de meest gewenste kaarsvormen kunt krijgen. De Pudding Kaars van Rescued! is een voorbeeld waarbij met behulp van een bakje van een Mona toetje en het gebruik van oud kaarsvet een hele gave kaars is ontstaan.

traza_pudding_kaars_hippeshops

Met de Brandewyn kaars van Pascal Smelik krijg je hetzelfde effect als een druipende kaars die in een oude wijnfles staat die vaak in een bruin café of restaurant op tafel staan.

PUIK_candles-38

Een andere originele kaars is de Candela van Thomas van Rongen. De kaars is handgemaakt en heeft iets weg van een raket. Het leuke is dat de basis – onderkant – van de kaars kan worden hergebruikt. Als de originele kaars bijna opgebrand is, kun je een nieuwe op de oude plaatsen. Het kaarsvet van de oude kaars versmelt dan met de nieuwe kaars.  candela01_1

1719-2-1374956-626267547415628-2140583214-n

Een kaars in de vorm van een gloeilamp vinden wij ook erg origineel gevonden en kan gezien worden als een reactie op het creëren van licht door middel van elektriciteit. Van deze kaarsen hebben we twee voorbeelden; namelijk de B Light van Jeroen van Leur en de Global Warming Candle.

jeroenvanleur.nl_b_light_02_900B Light by Jeroen van Leur

lightbulb-candle-2Global Warming Candle

Wat kaarsen betreft genoeg keus voor de komende donkere dagen!


Credits: Pascal Smelik // Alexandra Bergsma // Kitchen Trend // Bitossi Home // Bitossi Home // Momantai //hippeshops // ikwoonfijn //sterkonline //kleureninterieurshop// Jeroen van Leur // thegreenhead

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.