Kunst in huis

Een lege, kale muur. Iedereen heeft thuis of op zijn werkplek wel een lege muur waarvan je niet weet wat je ermee moet. Hang er een kunstwerk of schilderij op!

Kunst maakt een muur of plek in huis interessant om naar te kijken. Daarnaast maakt het je interieur persoonlijker. We hebben allemaal een bankstel, een keukenblok, kasten en een tafel in huis staan maar niet zo’n mooi origineel kunst- of beeldhouwwerk. Het brengt sfeer en kleur in huis.

Er zijn in diverse steden en dorpen galeries waar je een kunstwerk, van een relatief onbekende artiest, kunt aanschaffen.  Wil je niet direct overgaan tot het aanschaffen van een kunstwerk, dan zou je ook een kunstwerk kunnen lenen. Bij Kunsthuizen bestaat deze mogelijkheid. De samenwerkende Kunsthuizen zijn gevestigd in diverse steden in Nederland. Een Kunsthuis is een galerie en kunstuitleen in één en is gespecialiseerd in moderne Nederlandse kunstenaars als Clemens Briels, Herman Brood, Corneille en Jan Cremer.

Kunsthuis-Leiden-KL-IIKunsthuis Leiden

Heb je liever een meesterwerk uit de 17e, 18e of 19e eeuw in je huis, dan kan dat ook! Uiteraard zijn de originele stukken onbetaalbaar en worden deze in bekende musea bewaard en tentoongesteld.
Het Rijksmuseum heeft echter zijn collectie toegankelijk gemaakt door middel van Rijksstudio’s. Hier kun je je favoriete kunstwerk of onderdeel van een kunstwerk verzamelen en er iets moois van maken. Het maken van je eigen Rijksstudio, waarin je deze kunstwerken kunt verzamelen, gaat heel makkelijk. Je kunt inloggen via Facebook of een account aanmaken met een e-mail adres.

Eenmaal ingelogd kun je beginnen met het verzamelen. het bewaren en vervolgens laten afdrukken of downloaden van je favoriete kunstwerken!

wat kun je doen met je rijksstudio - printscreen website rijksmuseum - 13 november 2014

De afbeeldingen van de gekozen kunstwerken kun je direct, via de website van het Rijksmuseum, bestellen op een poster, ansichtkaart of canvas. Als je de afbeelding van het gekozen kunstwerk downloadt, kun je er zelf mee aan slag en het ergens (op) laten afdrukken.

IXXI is ook een aanrader als je een meesterwerk aan je muur wil hebben hangen. IXXI is een flexibele wanddecoratie die bestaat uit vierkante kaarten waarop de afbeelding wordt afgedrukt en die door middel van koppelkruisjes met elkaar worden verbonden. De kunstcollectie van IXXI heeft bekende afbeeldingen van diverse musea als het Van Gogh Museum, het Mauritshuis en The National Gallery. Op de website is voor elke afbeelding keus uit diverse formaten.

IXXI, Van Gogh Museum, de roze perzikboom, Van Gogh

Een ander originele wanddecoratie is het wandsysteem van OGU. Ook bij dit wandsysteem zijn afbeeldingen van bekende kunstwerken verkrijgbaar. De afbeeldingen van onder andere het Melkmeisje van Vermeer en het Zelfportret van Van Gogh zijn verdeeld over vlakken met elk een verschillend formaat. Dit geeft een heel leuk effect! Een OGU is gemaakt van cardboard en kan door middel van plakstrips aan de achterzijde direct aan een muur worden bevestigd.

5956cdea407cb36b6e3b9f9ef1d88b13OGU, Het Melkmeisje, Vermeer

Uiteraard zijn de collecties van IXXI en OGU niet beperkt tot deze beroemde kunstwerken. Er is heel veel keus wat betreft het soort afbeelding en de thema’s die verkrijgbaar zijn via beide websites. Daarnaast kun je een foto of afbeelding uploaden en je eigen IXXI of OGU maken. Leuk om kado te doen!

Je kunt ook zelf aan de slag gaan. Met de patroonbladen van Mo Man Tai, met veel spijkers, een hamer en een draad, kun je gemakkelijk een meesterwerk op je muur zetten. De patroonbladen zijn te koop via de website van Mo Man Tai of via Plint. Plint heeft daarnaast ook een eigen collectie patroonbladen.

Mo Man Tai, Masterpieces Pattern Sheet

Hopelijk genoeg inspiratie om je eigen Van Gogh of afbeelding aan de muur te hangen.
Welk is jouw favoriet?


Credits: Hoofdfoto van Jonny Caspari via Unsplash // Kunsthuis Leiden // Euromachs Blog // Rijksmuseum // Miadomo // OGU // MoManTai

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.