TREND

Le Pain Quotidien

Een winkelcentrum blijft dynamisch en lijkt elke keer te veranderen als je een tijd niet langs bent geweest. Dit keer viel mij op dat er een nieuw restaurant was geplaatst op de hoek van het winkelcentrum stadshart in Amstelveen. Bij het zien van de naam werd ik gelijk herinnert aan mooie tijden in Reims, Frankrijk. Samen met een vriendin was ik bij hetzelfde restaurant wezen eten en het was zo ongelofelijk lekker! Daarbij is het interieur ook niet mis en weten ze goed het rustieke karakter van brood bakken neer te zetten.
Ik introduceer: Le Pain Quotidien!

IMG_0055

Een lastige naam om te lezen, dat geven ze zelf ook toe. Ze komen oorspronkelijk uit België en geven aan dat hun vrienden gewoon ‘PQ’ zeggen, dat maakt het in ieder geval al een stukje makkelijker!

“Het klinkt als: luh paN koh-ti-dyaN”

Het is een restaurant die zijn naam naleeft. Ze bakken hun eigen brood en zijn hier trots op! Volgens recepten die al heel lang in de familie zitten, schotelen zij vers gemaakt en gezond brood voor. Deze organische en bewust biologische filosofie zetten zij voort in het eten wat zij naast het lekkere brood serveren. Ze gebruiken daarnaast voor de producten zelf milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal, kiezen gebruikt hout voor de aankleding van de winkel en hebben biologische boeren als hun leveranciers.

66f1b90cfb7b7b9c0dd69554f90f41a4 IMG_0066

Het interieur is gestyled door het bedrijf Antiques & Design. Deze heeft er voor gezorgd dat er een consequente stijl wordt toegepast bij alle ‘PQ’s’. Ze hebben immers de harten van 18 landen verovert waardoor een herkenbaar uiterlijk belangrijk wordt. Zo is er in elk filiaal een grote ontmoetingstafel geplaatst – de communal table – waar men bij het brood breken en dippen in sauzen elkaar kunnen leren kennen of puur kunnen genieten van de gezelschap van pratend volk. Iets wat in de tijden van de mobieltjes nodig is.

IMG_0068

Het eten proeft niet alleen naar meer, het is ook nog eens super gezond! Vegetariërs kunnen hier hun hart ophalen en mensen die bewust zijn van wat ze eten moeten hier zeker langs gaan. Daarbij zijn ze ook heel slim in hun design. Etenswaren worden in vintage-look jasje gehesen en zijn daardoor gelijk een stuk aantrekkelijker.

Biologisch, bewust en goed gestyled. Ze hebben het allemaal.

Ik weet in ieder geval zeker dat ik hier vaker ga eten en hoop dat ze naast Amstelveen en Amsterdam nog meer steden veroveren. Heerlijk eten moet niet als een zonde voelen en dat pakken ze hier goed aan!

bread_003 bread_007

De locaties waar je Le Pain Quotidien kan opzoeken in Nederland

Amsterdam                                                            Amstelveen
Cornelis Troostplein 2-4                         Nieuw Loopveld 2-4
Johannes Verhulststraat 104
Spuistraat 266hs
Beethovenstraat 56 HS

IMG_0063 our-food_00711 our-food_00811


Credits. Le Pain Quotidien // Le Pain Quotidien Spanje // Alexandra Bergsma, Amstelveen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.