INSPIRATIE TREND

Oh deer!

Geweien en dierenkoppen als decoratie aan de muur

Vroeger toen jagen nog een gewoonte was, werden de grootste vangsten als trofeeën aan de muur gehangen. Een oud jachtslot of jachthut vol met geweien en opgezette dierenkoppen aan de muur is vaak het eerste beeld dat bij je opkomt als je aan geweien of opgezette dieren in het interieur denkt. De tijd dat we dit alleen in een oud jachtslot, in een museum of in de huizen van beoefenaars van de jacht zagen is echter voorbij. We zien nu namelijk vaak dat de geweien en hertenkoppen in diverse interieurs als decoratie worden gebruikt. Niet alleen rond de kerst, maar het hele jaar door. Het geeft karakter aan het interieur, maar het kan ook voor sommige mensen als aanstootgevend worden ervaren. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar diervriendelijke manieren om toch een gewei of dierenkop aan de muur te hangen!

Elkebana is een muur trofee voor mensen die van planten houden. De ontwerpers van deze natuurlijke geweien hebben de Japanse kunst van het bloemschikken, “ikebana”, als inspiratie genomen. De handgemaakte basis zorgt ervoor dat je je eigen creativiteit en verbeelding kunt gebruiken om er een uniek exemplaar van te maken. Van bloemen tot mooie takken, het kan allemaal en het staat zo mooi!

 

Een soortgelijk idee als Elkebana zie je terug bij de betonnen “Trophy Stem Vase” van Lyon Beton.

Voor een fietsliefhebber is dit ontwerp, de “Bicycle Taxidermy” van Regan Appleton een uitkomst. Zoals je ziet worden fietssturen gebruikt als hoorn of gewei. Het lijkt net echt en op deze manier worden oude onderdelen hergebruikt!

Houd je van nog abstractere vormen en geometrie dan is deze wireframe dierenkop meer geschikt.

Vind je de wireframe variant nou net iets te kaal, maar wil je wel die geometrie erin houden dan raden we deze DIY aan: een geometrische hertenkop van papier! We hebben drie varianten gevonden. De eerste variant is de “My dear deer“. De template kun je hier kopen.

De andere twee varianten zijn gratis printables die je via Instructables kunt downloaden. De “Create faceted papercraft-objects” en “Yet Another Deer Head Papercraft“. Ideaal om tijdens een regenachtige winterdag mee aan de slag te gaan!

Demontabele houten versies van hertenkoppen zien we vaak terugkomen in interieurs, maar dat maakt ze niet minder leuk. Natuurlijk kun je deze net als de papieren versies ook zelf maken. Maar als je niet zo handig bent of geen zin hebt, zijn er genoeg winkels die ze als bouwpakket verkopen. Zo komt deze van de HEMA.


Credits: Elkebana // Lyon Beton Crowdy House // Regan Appleton Bicycle Taxidermy // Urban Outfitters // Abduzeedo // Sellfy // HEMA //

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Marijke Houtlosser
    24/12/2016 at 16:28

    Wat een ontzettend leuke ideeën en zeer diervriendelijk. Top!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.