We (zw)eten peentjes!! (en andere keuken issues)

We (zw)eten peentjes!! (en andere keuken issues)

De temperaturen blijven maar stijgen en terwijl ik hier met een verhit hoofd toch probeer buiten te schrijven (ik bedoel wanneer biedt Nederland nou echt de kans om het vakantiegevoel in eigen land te beleven? Dus hitte of geen hitte, op deze ene vrije dag zit ik buiten!) kan ik alleen maar denken aan die harde werkers die van de week bovenop ons huis bezig zijn geweest met de aanbouw en de aanleg van ons aanstaande dakterras. Gisteren is de dakdekker geweest en ik mag hopen dat de loodlappen niet spontaan in zijn handen smolten.
En omdat deze aanbouw nu in volle gang is en er voor ons iets minder werkzaamheden over blijven, besloten we ons even goed te focussen op het centrum van onze woning, wat zeg ik, het centrum van het leven! De keuken!

Vanaf het begin was de indeling van de keuken voor ons al zo helder als het water dat ik op dit moment wanhopig naar binnen klots (Heet hier, but still going strong!). Zoals ik in het vorige artikel op de plattegrond liet zien en ook uitlegde, is de keuken voor ons een verlengstuk van ons interieur maar ook levensstijl. Bij binnenkomst loop je na de living direct tegen het eiland aan. Dit biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de gracht tijdens het koken maar fungeert het eiland ook direct als roomdivider om de lange ruimte toch knus te laten ogen. Aan de linkerzijde hiervan biedt een lange kastenwand van 350 cm ruimte aan een koelkast, vriezer, magnetron, oven en nog veel meer bergruimte.

“Stoer, puur en een echte eyecatcher, dat moest het worden”

keuken2

Na het bezoeken van een paar standaard keukenzaken was het voor ons al snel duidelijk: hier zullen we ons heil nooit gaan vinden. Helaas ben je dan al snel aangewezen op de specialisten op maat (lees duur) of het boek ”Hoe maak ik zelf mijn droomkeuken voor dummies”. Tegen beter weten in reden we richting Restyle XL voor een offerte op maat. Zij hadden 6 jaar geleden al een onuitwisbare indruk op mij gemaakt nadat ze mijn sloophouten kast op maat hadden gemaakt en geleverd. Bij het lezen van deze korte beschrijving van RestyleXL zelf op hun website, hoor ik spontaan engeltjes zingen:

APART EN BIJZONDER
”Het maken van aparte en bijzondere keukens en interieurs is wat ons drijft. Door oude, doorleefde houtdelen te gebruiken in onze ontwerpen is niets standaard. Juist dat maatwerk levert unieke eindproducten op”

Inmiddels zijn we een fikse offerte rijker en een illusie armer. Hoe graag we het ook zouden willen, het valt niet in ons budget. Dit ligt overigens niet aan RestyleXL maar aan de enorme keuken die wij willen in combinatie met de pure materialen en daar hangt nu eenmaal een prijskaartje aan.

En zo is het dat ik op een gloednieuw bedrijf met een showroom in aantocht genaamd ‘Hout Cuisine’ stuitte! En ook nu hoor ik engeltjes zingen:

Een slimme nieuwe keuken
HoutCuisine maakt keukenfronten en afwerkdelen voor keukens. Zo kun je zelf een unieke en budgetvriendelijke houten keuken maken op basis van een onderbouw van bijvoorbeeld Ikea of de bouwmarkt. Daarnaast is het vakwerk van HoutCuisine heel geschikt om je keuken op een aantrekkelijke manier te renoveren”

Zou dit dan de oplossing zijn voor het grote verschil in ons creatieve en echte vermogen? Ik hoop het van harte, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor al die andere mensen die het budget niet hebben om zich te kunnen onderscheiden van de rest. Een beetje karakter is wat wij zoeken! Of inmiddels hebben gevonden…maar nu eerst WATER!

Nathalie Samson

 


Credits: DailyImprint

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.