(Weer) AAN (de) BOUW!!!

(Weer) AAN (de) BOUW!!!

Uitgerust, ontspannen, getrouwd en een nieuwe baan rijker ben ik weer op volle toeren!
Er is in de tussentijd namelijk wel het een en ander gebeurd en besloten, wat weer een grote impact heeft op het eindresultaat van onze droomwoning. Hoe krijg ik alles in een klein stukje!

Laten we beginnen met 15 mei. De dag waarop twee individu’s één werden en waar dankzij veel lieve en gulle mensen de basis werd gelegd voor iets waarvan ik altijd had gedacht dat het out of my league was. We hebben het hier over een aanbouw. En dan niet zomaar één! Nee één waardoor de ruimte van 5m bij 8,8m plots is veranderd in een loft van 5m bij pakweg 14m!
De mogelijkheden zijn hierdoor ineens eindeloos en mijn quilty pleasures op interieurgebied gaan zowaar uitkomen. En geloof me, dat zijn er aardig wat!
Ik zou ik niet zijn als ik natuurlijk direct in mijn computer dook om diverse opstellingen uit te proberen. Heerlijk tekenen, slepen, plakken, draaien en weer terug. Ik kan inmiddels melden, het idee is klaar! Loopt u even met mij mee?…

Nieuwehaven bovenaanzicht

Aan de linkerzijde bevindt zich de ‘living’ die we nu iets ruimer op kunnen stellen. Aangezien onze bank nieuw is maar qua formaat wel iets weg gaat vallen in deze grote ruimte, willen we er twee fauteuils aan toe voegen. Het leuke hiervan is dat je altijd kan spelen met je setting. Één links en één rechts, no problemo, beiden links, why not? Met andere woorden, het interieur past zich aan de gelegenheid aan. Is er veel visite dan zit je niet graag op een rijtje maar maak je een gezellige face to face opstelling om deze op een rustige avond weer te veranderen.
Hierna volgt dan het kookeiland met aan de linkerzijde de kastenwand van 3,5m voor alle berging en inbouwapparatuur. Velen verklaren mij voor gek dat ik dit zo prominent in huis aanwezig wil hebben maar ik vind het idee van een gesloten keuken inmiddels wel iets achterhaalt. Tegenwoordig mogen keukens gezien worden en fungeren ze als een verlengstuk van jouw interieur!
Mijn eigenschap als gezelschapsdier komt hierin ook duidelijk naar voren. Zo kan de visite zowel in de living als het dining gedeelte plaats nemen zonder het contact met mij te moeten verliezen. Zo bevind ik mij ten alle tijden in het centrum van de gezelligheid en hoef ik nooit meer te balen dat ik al het leuks mis.

Dat ken je vast wel. Je staat in de keuken en hoort iedereen explosief lachen….chips…ja chips ja! No more!

En vergeet het fantastische uitzicht op de gracht tijdens het koken niet!
Tot slot volgt het dining gedeelte met openslaande deuren naar de tuin. Links achterin biedt een deur toegang tot een hal voor het toilet en een ruim washok. Deze ruimte was voorheen onze ‘schuur’ maar omdat ik het overdreven vond om zowel een garage als schuur te hebben, besloten we deze bij het woongenot te betrekken.

Om te voorkomen dat het achterin de woning aardig donker wordt, zou een goede lichtkoepel geen overbodige luxe zijn. Wat ik mij niet realiseerde was dat het best lastig is de plaatsing hiervan te bepalen. Zo is in het midden geen optie, daar staat immers de tafel en ik zou daar wel graag verlichting op willen hangen. Maar wat dan?

En zo kwam het dat mijn lieve man moeiteloos voorstelde om een langwerpige lichtkoepel aan de rechterzijde van de achterwoning te plaatsen. Ik als neuroot en symmetrisch perfectionist kan die gedachte natuurlijk niet verdragen. Ik bedoel, hallo, een lichtkoepel enkel rechts is toch een beetje hetzelfde als alleen je rechterbeen in je broekspijp steken? Het is gewoon niet af! Wij debatteren nog even verder maar ik gok dat het er twee worden…symmetrie…heerlijk 🙂

Nathalie Samson

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.