Boek van de maand | april

Elke maand delen we een van onze favoriete boeken. Het boek van deze maand is:

April – De gekste plek van Nederland

Het boek “De gekste plek van Nederland” laat zien dat Nederland heel wat bijzondere plekken heeft; van gebouwen en beelden tot aan natuur en landschappen. Sommige locaties ken je waarschijnlijk al, maar ook veel zullen onbekend zijn en je zeker verrassen. Staat dit ergens in Nederland?!

“De gekste plek van Nederland” is geschreven door Jeroen van der Spek. Jeroen van der Spek is reisjournalist, fotograaf en kent Nederland door en door. Hij heeft eerder al gidsen en boeken geschreven met ideeën voor een dagje uit en over opvallende kenmerken van Nederland, zoals “1000 dingen doen in Nederland”, “Winter! Hollandse feesten, feiten & tradities” en “Holland Highlights”. “De gekste plek van Nederland” past dus goed in dit rijtje. Tegelijkertijd zijn de locaties in het boek niet in een specifiek hokje te plaatsen. Hun functie, uiterlijk en omvang zijn hier te divers voor. Dat maakt het boek extra leuk.

In het boek zijn 111 bijzondere locaties in Nederland verzameld en met mooie foto’s weergegeven. Daarnaast is bij elke locatie het verhaal erachter beschreven. Hoe is het ooit ontstaan, wat is/was de functie, wie heeft het ontworpen en waar verwijst het naar? Het zijn vragen waar je in dit boek antwoord op krijgt.

Dus hop naar buiten om de gekste plekken van Nederland te ontdekken!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.