Design Icons Amsterdam 2016

Aankomend weekend is het weer zover: de vierde editie van het jaarlijkse event ‘Design Icons Amsterdam’ vindt dan plaats. Tijdens deze vintage designbeurs zullen in de Kromhouthal in Amsterdam zo’n zestig professionele internationale designhandelaren bij elkaar komen om hun collectie van iconische, bijzondere en unieke meubels te presenteren en te verkopen.

Er is een groot en divers aanbod; van bekende namen zoals Mies van der Rohe en de populaire kuipstoelen van Eames tot aan de minder bekende designs. Daarnaast wisselen betaalbare en minder betaalbare items elkaar af. Dus ook voor ieder budget is er wat wils!

12

17

De beurs geeft de mogelijkheid om de design meubels eerst zelf uit te proberen, te ”testen”, te voelen en ze in real life te bewonderen voordat je tot een aankoop over gaat. Dit in tegenstelling tot de toenemende trend van het online winkelen. De beurs maakt het meer persoonlijk!

13

16

Niet alleen de meubels maken het tot een bijzonder evenement, ook de locatie zelf draagt hieraan bij. Design Icons wordt namelijk gehouden in de Kromhouthal op het terrein van De Overkant; een voormalig scheepsmotorenfabriek dat gerenoveerd is tot een evenementenlocatie. De locatie straalt – net als de meubels – karakter uit en is gelegen aan het IJ in Amsterdam-Noord waar je een mooi uitzicht hebt op de binnenstad.

Design-Icons-Amsterdam

Design Icons Info

 

WANNEER
Zaterdag 13 februari 2016: 14:00 -18:00
Zondag 14 februari 2016: 10:00 – 18:00

LOCATIE
De Overkant (De Kromhouthal)
Gedempt Hamerkanaal 231
1021 KP Amsterdam

TICKETS (verkrijgbaar aan de kassa bij de ingang)
Entree zaterdag € 10,00
Entree zondag: € 5,00
Preview tickets: € 25,00
Kinderen t/m 16 jaar: gratis entree

PARKEREN
Je kunt gratis op het terrein of in de directe omgeving parkeren. De hoeveelheid plekken zijn beperkt.

OPENBAAR VERVOER
Design Icons is met het openbaar vervoer bereikbaar.
Pont: pak de ‘IJ-Pleinveer’ vanaf Centraal Station of de ‘Oostveer’ vanaf Java-eiland. Daarna is het 10-15 minuten lopen.
Bus: bus nummers 32, 33 en 38. Stap uit bij de halte ‘Hamerstraat’ of de ‘Johan van Hasseltweg’.

1

Wie weet neem jij aankomend weekend een te gekke lamp, stoel of kast mee naar huis. Of zie je eindelijk dat ene bijzondere item waar je al even naar op zoek was!

Tip:
Neem ook een kijkje op RetroStart, een vintage design portal. Hierop vind je een overzicht van vintage design webshops en winkellocaties, informatie over aankomende beurzen en een overzicht van vintage meubels die door design handelaren worden aangeboden.

17 (2)


Credits: Design Icons

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.