DIY | Industriële schoenenplank

Al sinds ik in mijn nieuwe studio woon heb ik de wens gehad om een schoenenrek naast de deur te hebben. Voorheen stonden de schoenen altijd los en werd dat met de tijd een behoorlijke rommel. Tijd voor verandering dus! Met wat steigerhouten planken die ik overhad en nieuw gekochte stalen pijpwerk ben ik aan de slag gegaan. Nu heb ik alles binnen handbereik! Deze DIY laat jou zien hoe je jouw eigen schoenenrek in elkaar kan zetten met de restjes in huis.

Het fijne aan deze simpele DIY is dat je zelf je materialen kan kiezen. Mijn eigen interieurstijl is een combinatie van landelijk, rustiek en industrieel. De planken die ik overhad zijn niet al te recht, iets wat gelukkig aan het karakter bijdraagt en niet kwaad kan in dit geval. Denk bij het nemen van de maten na over de diepte van de schoenen die je hebt. Mijn planken zijn 30 cm diep, maar 40 cm zou eigenlijk beter zijn. Hieronder een simpel diagrammetje hoe je deze DIY in elkaar zet!

diagram

Het enige wat je nodig hebt aan gereedschappen is een schroevendraaier (of boormachine) en schroeven. Let bij de schroeven op de dikte van de kop zodat deze niet door het gaatje van de voet glipt en de diepte zodat hij niet door het hout steekt. Helaas kon ik geen voetjes vinden waar ik tevreden mee was, dus heb ik voor nu twee kleine wieltjes eronder gezet. Overall een super makkelijke DIY die perfect in mijn gangetje staat en met een paar mooie vetplantjes erop een prachtige binnenkomer! Ook erg handig: stop al je rondslingerende boodschappentassen in een mooie vilten tas die je op de plank zet. Nu heb je alles binnen handbereik.

Ben jij ook van plan deze DIY te maken? Tag ons op instagram of facebook met #thekubeDIY!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.