DIY | Maak je eigen meubel

DIY is erg populair! Door zelf spullen te maken, kun je helemaal zelf bepalen hoe het eruit moet komen te zien en geef je het een persoonlijke touch.
Het internet staat vol met kleine, simpele DIY. Het maken van een groot meubel, zoals een stoel of een tafel, wordt vaak wat lastiger gevonden. Maar wat is er nu gaver dan het bouwen van je eigen meubel! We hebben daarom wat handige boeken op een rij gezet die je hierbij kunnen helpen.

Hartz IV Moebel.com – Van Bo Le-Mentzel
Build More Buy Less!

boek diy 1

Hartz IV Moebel.com is een leuk boekje dat door zijn gele voorkant en lay out direct je aandacht trekt. ‘You don’t have any money for furniture? Then build some yourself!’, is het motto. Schrijver Van Bo Le-Mentzel (architect en rapper) plaatste het ontwerp voor een stoel online, die hij tijdens een houtbewerkings workshop had gemaakt. De “24-Euro Chair” was geboren en werd een enrome hit. Le-Mentzel deed vervolgens online een oproep om vergelijkbare ontwerpen of ideeën naar hem op te sturen. Dit boek is het resultaat van deze verzameling van ideeën om met zo min mogelijk materiaal en kosten een meubel te maken. Het boek bevat leuke illustraties en teksten die onder andere uitleg geven hoe en met welke materialen een meubel kan worden gemaakt. Tip: neem een kijkje op de blog van Van Bo Le-Mentzel http://hartzivmoebel.blogspot.nl/.

41jFdDxYYNL

 

Rietveld meubels om zelf te maken – Peter Drijver & Johannes Niemeijer

Altijd al een Rietveld meubelstuk in huis willen hebben? Met dit boek kun je gemakkelijk een zelf maken. Het boek is heel fijn opgebouwd. In het begin wordt een korte introductie over Rietvelds meubelontwerpen gegeven, inclusief de technische aspecten. Daarna volgen de werktekeningen van de meubels die tot in detail zijn gedocumenteerd. Bij elk meubel worden de maten, de details, het materiaal, de historische gegevens en de stappen voor het in elkaar zetten van het meubel gegeven. Een aanrader!

9789068682809_rietveld_furniture_meubels_500

 

Made by Yourself – Peter Fehrentz 

MadebyYourself-hires

Made by Yourself is een divers boek. Ideeën voor zowel meubels als kleine decoratieve elementen komen aan bod. Ook wordt gebruik gemaakt van diverse materialen; steen, hout, karton, glas, metaal, textiel en leder. Bij elke DIY worden sfeerbeelden gegeven met welke interieur stijl(en) en omgeving je het zelfgemaakte meubel kunt combineren. Dit allemaal maakt het een inspirerend boek om door te bladeren.

61wfjSDNM4L

 

DIY Furniture – Christopher Stuart 
A Step-by-Step Guide

9781856697422_diy_furniture_500

In dit boek laten toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld zien hoe je met eenvoudige technieken en materialen design meubels en objecten kunt maken. Het boek bevat 30 ontwerpen die door middel van tekeningen worden geïllustreerd met daarbij korte instructies die uitleggen hoe het ontwerp moet worden gebouwd.  Door de laagdrempeligheid van de ontwerpen, kan iedereen zich even een ”designer” voelen.

71LlwIBMp4L
816OhCTvonL


Credits: Amazon // NAiBooksellers // Amazon // Amazon

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.