DIY | Organizer

Het leven is chaotisch en om dit structuur te geven komt er nog heel wat bij kijken. Agenda’s, schema’s en kalenders. Ze hangen bij de meeste mensen thuis rond of zijn in de tas te vinden. Het succesvol plannen van de dagelijkse routine geeft dan ook veel rust als dit gelukt is en zorgt voor ruimte in het hoofd voor andere dingen. Daarom dat wij helemaal verliefd werden op het idee van girlLovesglam om een organisatie bord te maken, aka ‘The Organizer’.

IMG_0253

Met dit bord gingen wij voor een rustiek en rustig karakter. Dit omdat de kamer waar hij in komt te hangen vooral uit lichte kleuren bestaat en zijn karakter krijgt door accessoires en accenten. Het ruige uiterlijk van steigerhout antwoord hierbij goed aan de trend die nu al een tijdje het interieur overneemt. Mocht dit totaal niet je smaak zijn, is dit heel gemakkelijk aan te passen naar wens! Een MDF plaat als basis bijvoorbeeld kun je bedekken met stof, verven met kleuren of een gaaf patroon geven voor een heel ander effect.

IMG_0116

De benodigdheden voor deze gave Organizer zijn in ieder geval:

 • Een basis van ongeveer 60 cm breed en 80 cm lang                                 GAMMA
 • 2 grote fotolijstjes (A4) en 2 kleine fotolijstjes (A5)                                        IKEA
 • Een langwerpig bakje voor je mail                                                                XENOS
 • Een klein bakje als houder voor je whiteboard pennen                                XENOS
 • Twee knijpers of clipjes                                                                                 XENOS
 • Gereedschap om de basis te maken (in dit geval zaag, schroevendraaier, 4x metalen strip, carrosserie ringetjes en schroefjes)
 • Lijmpistool

IMG_0081IMG_0088

STAP 1 was voor ons uiteraard het maken van de basis. Dit deden wij met een gebruikte steigerhouten plank van de gamma die 250 cm lang was en 19,5 breed. Met de zaag is dit zeker in een half uurtje gedaan en een kwestie van afmeten, aftekenen en spierkracht gebruiken. Om versplintering van het hout te voorkomen is het handig om een stuk tape te plakken bij de toekomstige zaagsnede.

IMG_0094IMG_0096

STAP 2 betekende het op een handige en stevige manier bevestigen van deze losse delen. Door middel van een metalen strip, carrosserie ringen en schroefjes was dit makkelijk op te lossen. Hierbij moet je goed opletten dat de schroefjes klein genoeg zijn dat deze net langer zijn dan de halve dikte van de plank. Hiermee voorkom je dat de schroeven het gewicht niet kunnen dragen of scheuren veroorzaken aan de mooie kant.

IMG_0109IMG_0120

STAP 3 stond in het teken van layout. Waar komt wat uit functioneel oogpunt en hoe is dit visueel mooi tot elkaar te verhouden? Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen rechtsboven het lijstje voor de kalender te plaatsen, in het midden twee lijstjes voor het eten en de taken en het schoonmaakrooster links onderin. De mail zal rechts komen zodat er bij het schrijven (rechtshandig) niet onnodig woorden worden weggeveegd en er ruimte is voor de elleboog om comfortabel te schrijven.

IMG_0119

STAP 4 hielt klussen in met gevaar voor eigen vingers. Met een lijmpistool is het de bedoeling de glazen in de fotolijstjes vast te zetten, zodat deze niet constant heen en weer wiebelen wanneer hier op geschreven wordt. Ook de knijpers zijn gemakkelijk vast te lijmen op het bord. Het ophangen van de lijstjes vraagt om enige precieze en geduld. Meet goed uit waar het hangpunt van de lijst zich bevind en teken dit uit met stipjes op het bord. Geduld is een schone taak.

IMG_0257

STAP 5 is het leukste. Daarbij komt de invulling van de fotolijstjes en het complete plaatje. De kalender en schoonmaaklijst waren de goede grootte, alleen bleken de A5 printjes te groot te zijn, deze zullen wij dan ook snel weer vervangen met iets anders. Meet dus goed af welke afmetingen nodig zijn voor de lijstjes! Wij wensen je veel succes en plezier met het eind resultaat!

IMG_0268 IMG_0265 IMG_0264 IMG_0260

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  McKenzie
  04/09/2014 at 05:25

  Ik hou van deze! Dank u voor het gebruik van mijn les! Ik hoop dat dit tralsation werkt goed. Ik gebruik Google om het te vertalen.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.