Een potje geluk

Geluk in een potje. Misschien ken je het wel, kleine souvenirs, muntjes, gelukspoppetjes en andere kleine objecten die je mooi vindt of een bepaalde betekenis voor je hebben. Het zijn vaak spullen die ergens rondslingeren in een laatje en daarom snel gezien worden als “rommel”. Op een gegeven moment had ik zelf ook heel wat van deze kleine objecten die ik steeds op diverse plekken tegenkwam. Waar kon ik ze het beste bewaren?

Geluksflesje

Geïnspireerd op de geluksflesjes uit Peru, die in Peru en Bolivia gebruikt worden om een ander geluk en voorspoed te wensen, besloot ik mijn eigen gelukspotje te maken. Kleine objecten die anderen mij gegeven hebben en die bepaalde herinneringen bovenhalen, konden zo in dit potje een mooie plek krijgen. Voor mijn gelukspotje kocht ik een voorraadpotje bij Dille & Kamille. Het potje moest niet al te groot zijn omdat ik nog niet zoveel objecten voor erin had en ik geen lege ruimtes wilde. Hij moest net zo gevuld zijn als de Peruaanse geluksflesjes.

Mijn gelukspotje

Op de foto hierboven zie je mijn zelfgemaakte gelukspotje. Alle objecten zitten willekeurig door elkaar. Dit is soms wel jammer omdat je dan niet alles even goed kunt zien. Ook liggen de objecten soms gedraaid, schuin of op hun kop. Toch probeer ik de opvallendste objecten leuk te positioneren hoe moeilijk dat ook is. Het is namelijk nogal een gepriegel in zo’n klein potje :).

De objecten die ik in het potje heb gedaan, heb ik voornamelijk van anderen gekregen. De munt rechts onderin op de foto is een van de uitzonderingen. Deze komt uit Milaan en heb ik meegenomen als souvenir. Links onderin ligt mijn sterrenbeeld steen. Deze heb ik gekregen nadat mijn oma was overleden. Daarnaast ligt een gelukspoppetje. Deze kreeg ik toen ik een paar dagen bij de Wereldwinkel had geholpen. De kikker die je daarnaast ziet, is gemaakt van fimo-klei en geplakt op een glazen steen. Deze zat op de verpakking van een verjaardagskado. Ik ben namelijk niet zo’n fan van kikkers en daar word ik regelmatig mee geplaagd.
En zo zijn er nog veel meer andere objecten verstopt in het potje!

Symbolische voorwerpen zijn leuk om te krijgen of te kopen, maar het is natuurlijk nog leuker als je ze een mooie plek kunt geven.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Kreanimo
  14/02/2018 at 08:10

  Heel mooi dit!
  Ik heb een grote pot waarin ik mooie postzegels bewaar op de kast staan…;

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.