MatchBoox

MatchBoox, een musthave voor boekenliefhebbers! Al een aantal jaar ligt MatchBoox in mijn boekenkast en het werd nu toch wel eens tijd om een blogpost te wijden aan dit mooie product.

Een boek in een luciferdoosje

Wat is MatchBoox dan precies? De naam zegt het eigenlijk al. MatchBoox is afgeleid van het Engelse woord matchbox dat luciferdoosje betekent. Het is een klein handgemaakt boek, gevouwen in harmonicavorm (leporello) en omhuld door een mooi geïllustreerd luciferdoosje.

Diverse bekende auteurs zoals Ronald Giphart, Arnon Grunberg, Susan Smit en Kader Abdolah hebben voor MatchBoox een kort verhaal geschreven. In samenwerking met een illustrator zijn de korte verhalen voorzien van prachtige beelden en tekeningen die het verhaal tot leven brengen. Als je het luciferdoosje voor het eerst opent en het boekje uitvouwt, word je echt verrast. Je ziet dat de boekjes en het luciferdoosje met veel zorg, kwaliteit en gevoel voor detail zijn gemaakt. Het is eigenlijk geen boek in een luciferdoosje maar een klein kunstwerk!

MatchBoox is opgericht door Emmanuel van Leeuwe. Door zijn oom, die in Frankrijk kunstenaarsboeken maakte, ontstond zijn fascinatie voor papier, boeken en boekbinden. Jaren later heeft hij samen met zijn oom MatchBoox bedacht.

De collectie van MatchBoox is te zien op de website waar je de boekjes ook kunt kopen. Iedere MatchBoox wordt geleverd in een stevig geschenkdoosje zodat je de MatchBoox mooi kunt bewaren of direct cadeau kunt doen. Een leuk en origineel cadeau idee dus! Daarnaast is het ook mogelijk om er zelf een te ontwerpen (met een minimale oplage van 50 stuks).

Destijds kocht ik de Collectors Edition “Efteling Juweeltjes” met vier bewerkingen van Efteling sprookjes waaronder het Meisje met de Zwavelstokjes, de Ketel van de Heks, Kleine Boodschap en de Prinses op de Erwt. Helaas was deze editie in beperkte oplage en is deze inmiddels uitverkocht.

Voor meer informatie zie www.matchboox.com

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.