Miss Morrison

Delft is een stad die bekend staat om zijn studenten en mooie grachten. Het is niet het grootste centrum dat wij kennen in Nederland, maar doet met zijn winkelaanbod zeker niet onder aan bijvoorbeeld Utrecht. Wie een dagje Delft wilt rondstruinen kan hier uren genieten van de kleine winkels en restaurantjes die zich onderscheiden van de grote ketens. Door zich niet alleen te specialiseren in een bepaald product, maar zich hier ook met volle passie aan te wijden worden ze al snel als onmisbaar gezien. Zo ook Miss Morisson, één van de kleine schatten die Delft bezit.

IMG_0174IMG_0173

Miss Morrison is ontstaan door een koffieliefhebber – Cisca Colijn – met lef. De passie voor de geur, smaak en sensatie van een kop koffie drinken was voor haar genoeg om dit met iedereen te willen delen. Een rustmoment pakken in dit drukke leven om te kunnen genieten van een goede kop koffie is volgens Miss Morrison dan ook onmisbaar. Binnenstappen zonder enige kennis over koffie is voor deze open en lichte winkel geen enkel probleem. Ze nemen de tijd om te vertellen over de oorsprong van de bonen, hoe deze gemaakt wordt en welke smaak er verwacht kan worden. En dit allemaal middenin een rustiek interieur om van te genieten.

IMG_0177IMG_0176IMG_0175IMG_0185

Bij binnenkomst wordt het al duidelijk dat Miss Morrison niet alleen van koffie veel verstand heeft, maar ook van het goed stylen van een ruimte. Een mooi lichtblauw gekleurde koffiebrander werkt als eye-catcher en maakt mensen nieuwsgierig. De ruwe muur met zijn bakstenen blijkt een liefhebber om aangeraakt te worden. Iets wat veel mensen weg gestuct of bedekt zouden hebben zag Cisca gelukkig als een kans de ruimte meer authenticiteit te geven. Door het gebruik van de wat lichtere houtkleuren in combinatie met accenten in de donker bruine kleur van koffie blijft de winkel open en toegankelijk.

IMG_0178IMG_0187IMG_0186IMG_0184

De inrichting van de koffiebranderij zorgt ervoor dat er altijd wel iets leuks of nieuws te zien is wanneer men er doorheen loopt. De mooie vitrinekast herkende wij terug van de IKEA, er staan ouderwetse machines om ons te doen herinneren aan het verleden en er zijn overal mooi gekleurde designspulletjes te koop die het koffie drinken makkelijker en leuker maakt. Hierdoor is deze winkel niet alleen een aanrader om te bezoeken voor het eigen koffiegenot, maar ook erg leuk om producten aan te schaffen die aan familie of vrienden gegeven kan worden.

Het koffieatelier Miss Morrison is te vinden op Voorstraat 7, centrum Delft.

IMG_0179IMG_0182


Credits: Miss Morrison // Copyright Alexandra Bergsma 2014, Delft

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.