MUSTHAVES

Delft is klein vergeleken met een grote stad zoals Amsterdam of Utrecht. Of laten we het op een vriendelijke manier ‘lekker knus’ noemen. Het klinkt als nadelig, maar het heeft zeker ook zijn voordelen. Op de fiets is alles binnen tien minuten bereikbaar. Delft is hierdoor de stad van de speciaalzaken en boetiekjes. Groothandels zitten wel in de binnenstad, maar overheersen niet de ambachtswinkels gezien deze niet verstopt zitten in verloren zijstraten. Een winkel die altijd opvalt wanneer er langsgefietst wordt, is die van MUSTHAVES. De grote lamp die buiten staat zorgt voor veel nieuwsgierige blikken.

IMG_0152IMG_0170

Eenmaal binnen nemen de koopkriebels al snel toe. De gehele winkel is gevuld met – zoals de naam goed weet te verwoorden – allemaal dingen die je wilt hebben. Prachtige designerspullen die antwoord geven op de trend van deze tijd. Toch is er nog genoeg ruimte voor je eigen smaak waardoor het assortiment ruimdenkend te noemen is. Alles voor in en rondom het huis is er te vinden. Van lampen tot pollepels en designerstoelen. Eenmaal in gesprek met de aardige medewerkster Luca blijkt dat deze winkel nog veel meer potentie heeft dan van buiten gezien kan worden.

IMG_0153IMG_0158IMG_0164

De winkel heeft zijn deuren geopend omdat Michael en Jochen de Chêne voor hun online webwinkel een fysiek verlengstuk wilden. Het succes van het grote assortiment, van groot meubilair tot kleinere designartikelen met een leuke prijs, zorgde hiervoor. Ze hebben een ruimte gekozen aan een populaire straat die zich tegenover de opstapplaats voor de rondvaartboten bevindt. De verborgen kracht van de winkel zit hem in de connectie tussen online en fysiek. Het is namelijk mogelijk om online producten naar de winkel te laten brengen zodat je kan voelen en zien hoe deze eruit zien. Op deze manier wordt er veel minder snel een twijfelachtige keuze gemaakt. Producten zien er online toch vaak anders uit dan in het echt.

IMG_0159 IMG_0155 IMG_0154

De producten in de winkel worden één keer per maand volledig vervangen en de inrichting wordt dan ook omgetoverd. Hierdoor blijft de winkel actueel en blijft het leuk om langs te gaan. Kwalitatief hoogstaande en toch betaalbare woonartikelen van designmerken als MUUTO, Kartell, HAY, Moooi en Pepe Heykoop zijn hier – met nog meer merken – te bewonderen.

Je kan MUSTHAVES vinden op de Koornmarkt 97.

IMG_0160IMG_0157 IMG_0161

Het liefst hadden we MUSTHAVES in een groter pand gezien, zodat we onszelf konden onderdompelen in spullen. Maar juist die combinatie van een kleinschalige winkel met een persoonlijke ervaring en het bereik van een online assortiment maakt het leuker. De favoriet, van al het moois dat er stond, was voor Alexandra dit bijzettafeltje CUPID van Zuiver in de kleur koper. Voor Pien blijft de Paper cover vase een favoriet, al was de bijzettafel die eronder stond van HAY studio ook erg aantrekkelijk!

IMG_0163 IMG_0156

Niet alleen voor het eigen interieur is deze winkel leuk om te bezoeken, ook voor cadeautjes is MUSTHAVES zeer geschikt! Er zijn veel kleine hebbendingetjes die wat specialer zijn om weg te geven aan familie of vrienden. Daarbij zijn er meubels geschikt voor zowel jong en oud. Beter kan het niet!

IMG_0172


Copyright Alexandra Bergsma 2014, Delft

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.