Rental Redo – De slaapkamer

Laatst keek ik een video op youtube over het woord ‘thuis’. Wat en waarom is ‘een thuis’ zo belangrijk voor iedereen? Het was een enorm educatieve en mooie video waarin werd uitgelegd dat ons huis als thuis voelt gezien het een reflectie van onze eigen identiteit is. Van heel modern en strak, tot knus en warm, alles is een reflectie van je eigen karakter en smaak. Het moment dat je de sleutel omdraait en binnen stapt, zou het moeten voelen alsof je een oude vriend begroet waar je jezelf helemaal in kwijt kunt.

Nu woon ik op het moment in een huurwoning, iets wat niet snel zal veranderen. Met een huurwoning komt het welbekende gevoel dat je het niet volledig ‘van jou’ kan maken. Het zal altijd een huurwoning blijven. In deze serie ga ik dat gevoel aanpakken, want ik ben ervan overtuigd dat het anders kan. Ik heb een tijd lang mijn woning verwaarloosd en ik heb bepaalde projecten laten verzanden onder het mom van ‘het heeft toch geen zin’. Dit is onzin. Er zijn vele manieren om je huurwoning als die van jezelf te laten voelen en investeringen te maken die niet voelen alsof ze weggegooid geld zijn. Denk bijvoorbeeld aan meubels waarin je investeert en die je kan meenemen, in plaats van die tegels die je heel graag in de badkamer wilt. De bestaande kun je ‘verstoppen’ onder een prachtig kleedje of een stuk vinyl. Er zijn allerlei manieren om te werken met wat je krijgt en keuzes die je kan maken om er voor te zorgen dat je huurwoning meer wordt dan alleen dat: een thuis.

Laten we daarom deze serie beginnen met de slaapkamer. Hieronder is een moodboard waarmee ik wil werken. De slaapkamer heeft een prachtig hoog plafond van 3 meter. Daarom heb ik in plaats van een ‘statement muur’ gekozen voor een mooie groene band rondom die er voor zorgt dat de kamer meer ‘gegrond’ is. Ik zou graag nieuwe nachtkastjes zien, met mooie marrokaanse lampen erboven. Er zullen mooie nieuwe boekenplanken komen die passen in het kleurenplan. Dit uiteraard allemaal met een budget en het idee dat de investeringen meegenomen kunnen worden naar toekomstige huisjes. Foto’s van het proces en het eindresultaat volgen snel!

Rental Redo - Slaapkamer


Credits: zie onze Pinterest voor de bronnen

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.