Thing Industries

Thing Industries is een creatief bedrijf met een originele en leuke kijk op het ontwerp van meubels en woonartikelen. Bridie Picot en Matt Smith hebben samen in 2013 Thing Industries opgericht.

Bridie Picot and Matt Smith
Bridie & Matt

Zowel Bridie als Matt komen oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland maar Bridie woont tegenwoordig in New York. Communiceren doen ze via de e-mail; hét bewijs dat afstand geen hindernis hoeft te zijn bij een samenwerking.

In hun samenwerking vullen ze elkaar goed aan. Matt is industrieel ontwerper van beroep en Bridie is verantwoordelijk voor al het andere dat bij het hebben van een eigen onderneming komt kijken zoals de productie, marketing en PR. Ze zijn erg blij dat Bridie een zakelijke achtergrond heeft. Matt is van oorsprong een ontwerper en is als zelfstandig ondernemer gaandeweg erachter gekomen dat je naast een goed ontwerp ook een sterk business fundament moet hebben. Een balans vinden tussen de creatieve kant en de zakelijke kant is lastig!

Ondanks dat beide een duidelijke taak hebben, is ook Bridie erg betrokken bij het maken van de ontwerpen. Ze vertelt: “Meestal komt één van ons met een idee en vervolgens gaat dit idee over en weer tot het klaar is om geproduceerd te worden.”

Een voorbeeld van een ontwerp dat in productie is genomen, is de “Brick Blanket”. Het product waardoor wij met Thing Industries in aanraking zijn gekomen! Wij zelf vinden de Brick Blanket – mede omdat we natuurlijk Bouwkunde studeren – erg gaaf!

052014_Brick_183_1024x1024

052014_Brick_163_1024x1024 Brick Blanket

052014_Chair_019_1024x1024

052014_Chair_Propped_combined_1024x1024 Sacrificial Chair, ideaal voor al je rondslingerende kleding

052014_BirdHouse_111_112_combined_1024x1024

052014_BirdHouse_122_1024x1024 Birdhouse Bookshelf

Zoals je ziet zit er humor in de producten van Thing Industries en verwijzen ze met een knipoog naar bekende vormen. Zelf omschrijven ze hun stijl als speels en functioneel.

“Onze inspiratie komt voort uit de behoefte aan iets dat nog niet op de markt bestaat. Daarnaast houden we er van om een gevoel van speelsheid aan onze producten toe te voegen. We zien humor namelijk ook als een belangrijke functie van producten. In plaats van het maken van nog een ander nachtkastje bijvoorbeeld, proberen we iets te maken dat een extra functie heeft. Dat kan zijn dat het kastje geen vloerruimte inneemt of dat het zorgt voor een andere manier van het gebruik van het product. Net als bij onze ‘Birdhouse’.”

Alle producten van Thing Industries zijn op hun website www.thingindustries.com te koop.
In mei lanceren ze hun nieuwe collectie! Ook zijn ze tijdens de NYC Design Week te zien op de Sight Unseen OFFSITE.

Neem dus vooral een kijkje op de website van Thing Industries of bezoek hun Facebook pagina.


Credits: Thing Industries

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.